Před novu sezonou zrušily mužstvo i ve Slatině, která odstoupila na jaře z rozehrané III. třídy, a v létě dala vale soutěžnímu fotbalu také čtvrtotřídní Lodenice. Ta však patří územně pod Rakovnicko, byť většina hráčů je z Kladna.


Slatinský předseda a tahoun týmu Radek Schönfelder si s nezájmem ze strany spoluhráčů užil své. "Už na to nemám nervy," prohlásil a prozradil, že na jaře doufal, že když tým odhlásí, rozsvítí se hráčům v hlavách. Bohužel se tak nestalo. Z nedostatku borců přihlášku nepodali. Střelec Nídr se tak přesunul do Olovnice, Mrázek zřejmě posílí Blevice, o nichž uvažuje také zmiňovaný Schönfelder. "V sedmatřiceti se mi ještě končit nechce," prohlásil. "Co u nás bude dál, se neví," dodal.

Rekonstrukce kladenské ulice Václava Rabase by měla trvat do konce září.
V Rabasově ulici v Kladně přibudou nová parkovací místa


Ve Slatině ale fotbal nekončí, poněvadž mají přípravky a mladší žáky, pro které hřiště udržují. Budoucnost tedy slatinský fotbal má.


Málo lidí, k tomu přestárlý kádr a nově velké výdaje na cestování v jediné skupině IV. třídy. To jsou důvody, proč bude v okresních soutěžích scházet Lodenice, která na Kladensko přešla před pěti lety. "Víme, že vám tím klesne čtenost, ale nedá se nic dělat," usmál se lodenický funkcionář a hráč v jedné osobě Ladislav Náprstek a prozradil, že jejich kádr tvoří padesátiletí a starší borci. Připustil, že někteří se uchytí jinde.

Pobodaná Lenka z Nového Strašecí by se mohla do vlasti vrátit už za týden


Nabízí se alespoň kladenská liga starých gard. "Ta však má o hodně vyšší úroveň než čtvrtá třída. Dostávali bychom ještě větší dardy," podotkl s tím, že kdyby se jim podařilo dát svoje hřiště ve Mšeckých Žehrovicích dohromady, mohli by za rok o přihlášce do soutěže uvažovat. "Spíš bychom se ale orientovali zpátky na Rakovnicko, kde by bylo levnější cestování," řekl Náprstek, jehož tým odehrál zatím poslední sezonu na hřišti Velké Dobré.