Kladenská přípravka se do finále dostala z kvalifikační části hrané na Motorletu. Bojovalo se však po celé republice, ve hře bylo kolem pěti set týmů. Kladno senzačně postoupilo a po celý turnaj trenéři klukům nemohli nic vytknout. „Kluci bojovali a jasně nás přesvědčovali, že máme na to se dostat co nejdál,“ řekl Deníku mladý kouč Lukáš Nachtigal.

V sobotních utkáních už na hřišti Benešova pokračovali Kladeňáci v parádních výkonech, ve skupině neprohráli ani zápas a zaslouženě se dostali do nedělní zlaté „finálové“ skupiny. Což bylo pro některé překvapením.

Kluci postupně převálcovali Prostějov 5:1, Strakonice 3:0, remizovali s Motorletem 0:0, Vítkovicemi 2:2 a Slavii přemohli 4:2!

Ve zlaté skupině také bojovali, ale soupeř z Boleslavi byl na úvod lepší (1:2). V druhém zápase bylo pro změnu Kladno lepší než největší šok turnaje z Hlinska (celkově druhý), jenže nedávalo šance a soupeř z jediné rány na branku rozhodl. Pak ale Kladeňáci porazili Opavu 1:0 a drželi se na krásném pátém místě. Jenže bohužel selhali s jasně nejlepším mužstvem turnaje Spartou Praha, která jim dala fotbalovou školu (0:5).

V předposledním zápase jsme se utkali s Cidlinou, kde byli sice lepším týmem, ale udělali tři chyby a ty soupeř potrestal. V posledním zápase turnaje narazili na Liberec, proti němuž si vytvářeli stoprocentní šance, ale bohužel neproměnili a výhra patřila Severočechům.

„Přesto klukům patří velký dík, protože nic nevypustili a snažili se o co nejlepší výsledek, bojovali za Kladno, za jméno, za trenéry, obzvlášť za trenéra Zdeňka Nachtigala, pro kterého to byl poslední velký turnaj. Dál pak za rodiče, ale hlavně za sebe. Pro tento kladenský tým je sedmé místo velkým úspěchem. Nechali tam všechno, ale do budoucna na sobě musíme zapracovat, abychom byli ještě lepší, než jsme doposud byli,“ věří Lukáš Nachtigal.

Na úspěchu se kromě trenérů Zdeňka a Lukáše Nachtigalů podíleli: Petr Valach, Patrik Kubů, Josef Kučera, David Sikora, Tomáš Burle, Vojta Kraus, Dirk Drechsel, Adam Dhouieb, Matyáš Tvrdý a Jakub Nohava.

Prohlédněte si rozhovor Kladeňáků na kanálu you Tube:

Zdroj: Youtube