Jeho průměr branek na utkání za posledních pět kol činil přesně tři trefy do černého! Tím se stal se šestnácti góly nejlepším podzimním střelcem skupiny A krajské I. B třídy. O gól předstihl vyhlášeného snajpra – braškovského Jaroše. A mohlo být ještě lépe, pokud by kvůli zápalu plic nevynechal po úvodním kole šest utkání!


Své zásluhy na překvapivé podzimní druhé příčce týmu odchovanec Vraného v žádném případě nepřeceňuje. „Je to práce všech na hřišti. Kluci na mě makají,“ prohlásil borec, který z čela tabulky střelců vytlačil jiného skvělého kanonýra, kapitána týmu Libora Urbana.

Charitativní prodej výrobků klientů Slunce v kladenských vodárnách.
Slunce rozsvítilo vodárnu za více než 29 tisíc korun


„Neřekl bych, že je v mém stínu. Tak to mohou vidět lidé, kteří k nám na fotbal nechodí. Pravda je, že na polovině mých gólů má velkou zásluhu,“ prohlásil Tomáš.


Loňskou sezonu strávil převážně v rezervě a měl podíl na jejím skvostném jaru, které ji vyneslo na třetí, nakonec postupovou příčku. Klub ale na vyšší soutěž nereflektoval, protože musel spojit béčko s prvním týmem a přihlásit mužstvo do nejnižší krajské soutěže.


„Ze začátku jsme se toho báli, protože řada kluků vyšší soutěž nehrála. Chtěli jsme to jen nějak slepit. Teď nám jde o to nehrát střed tabulky. Chceme být nadále ve špičce,“ uvedl a se smíchem přiznal, že po vítězném utkání jsou dobré tréninky, protože přijde hodně hráčů a je dobrá nálada. „Když se daří, tak se fotbalu víc obětuje,“ doplnil. 


Tomáš si ale prošel menší krizí. Bylo to v době, kdy končil školu a začal pracovat. Fotbal trošku odsunul na druhou kolej, tudíž se mu ve Zlonicích, kam si na chvilku odskočil, nedařilo. To už je pryč. Teď je v příjemnější fázi kariéry.


Střelci vždy byli a budou na fotbalovém trhu vyhledávaným zbožím. Nebylo by divu, kdyby Tomášovo podzimní učinkování neuniklo pozornosti očí z vyšších soutěží. „Neřeším to. Teď hraji za Vraný,“ prohlásil třiadvacetiletý Kubík, jenž také oblékal barvy mládeže SK Kladno.