„Jak kdo, ale ze středu obce se mi to zdá malinko blíž na Braškov," usmíval se trenér Velké Dobré Petr Fíman, který v srdci obce pracuje ve své dílně.

Jeho tým ale hostoval nyní na Doksech a v sobotním taháku I. B třídy tam musel být a také byl spokojen s remízou 0:0.Doksy totiž po celý zápas byly o něco lepšímu mužstvem a byly také blíž vstřelení rozhodujícího gólu. Jenže ho nedaly a potvrdilo se, že s Dobrou sice hrají tradičně vyrovnané zápasy, ale na výhru v nich čekají marně.

„Musíme si dát inzerát na střelce. Devadesát minut soupeře přehráváme, máme čtyři pět šancí, z toho dvě tři opravdu tutové, a zase nedáme gól," kroutil hlavou naštvaný kouč Doks Martin Škvára, jemuž chyběl potrestaný útočník Větrovec.

Doksy už podruhé v řadě remizovaly 0:0 a opět tak předvedly, že v obraně jsou po příchodu Samka z Kladna téměř nepropustné. Horší je to v útoku. „Se Hřebčí to sice také bylo 0:0, ale tam šlo o vyrovnaný zápas. Tady jsme je mačkali, nedovolili jim jedinou šanci za celé utkání, a proto mě to mrzí," dodal Škvára.

Jeho protějšek Petr Fíman měl trochu jiný názor. Souhlasil, že remíza je pro jeho mužstvo spíše ziskem, jen šance počítal trochu jinak. „O chlup lepší Doksy byly a kdyby existovala ve fotbale nějaká spravedlnost – jako že neexistuje, tak o gól lepší byli," mínil Fíman.

Za šance počítal hlavně střelu Zlaty zblízka, kterou ležící gólman Jungr fantasticky konečky prstů vytáhl na břevno. A hlavičku Šoffera kousek nad. Zlata a také Samek měli však i další slušné možnosti.

„Možná ano, já počítám opravdu tutové šance. My také jednu mohli mít, mladý Popelka ale zpracoval špatně míč a pak vystřelil nad. Škoda, jemu bych ten gól přál dvakrát," komentoval Fíman výkon chlapíka, který přišel v zimě a v dorostu Kladna platil za slušný talent.

Oba celky litovaly bodové ztráty, protože první Zavidov zaváhal už podruhé v řadě. „Bohužel, my moc často remizujeme, to nás sráží," mračil se Škvára a Fíman doplnil, že ho víc štve ztráta z minulého týdne, kdy tým doma podlehl Unhošti.

Doksy sehrají už ve středu 30. dubna další pohárový duel. Na svém hřišti přivítají účastníka krajského přeboru Jíloviště (17.15).