Starší dorost SK Kladno vstoupil do nové sezony s novým trenérem. Týmu se ujal Radek Duda, který vedl na Kladně i B mužstvo v divizi, když ještě první tým hrál nejvyšší soutěž. A premiéra to byla vydařená. Týmu do devatenácti let se podařilo vyhrát na hřišti Vyšehradu 3:2. Utkání se hrálo od začátku ve vysokém tempu. Domácí hrozili především ze standardních situací, kdežto hosté byli fotbalovější. „Našim hráčům patří dík za přístup v boji s velkým vedrem, které bylo na umělce velice extrémní. Slušný výkon, jen se příště vyvarovat individuálních chyb a pokračovat dále ve hře zvané fotbal,“ hodnotil Radek Duda.

V České lize mladšího dorostu hrál tým SK Kladno do sedmnácti let také na hřišti Slavoje Vyšehrad. Výsledek utkání byl stejný jako u staršího dorostu, tentokrát ale ve prospěch domácích. Hostům nevyšly začátky obou poločasů. Zatímco v prvním dokázali hráči Kladna ještě vyrovnat, ve druhém šli domácí do dvougólového vedení a hosté už pouze snížili. „Kluci to ale nezabalili a posledních dvacet minut jsme byli lepším týmem. Bohužel pro nás jsme  dokázali  jen snížit,“ litoval Jan Pejša, trenér SK Kladno.

ČLD U19 – FK Slavoj Vyšehrad - SK Kladno 2:3 (2:2)

Branky: Pospíšil L. 2x, Kolářský

Sestava: Cimrman – Veselý, Kolářský, Janda, Veiner – Čermák (79. Kreisinger), Donát, Pospíšil L., Krpálek (78. Kukla), Pospíšil T. (90. Lunger) – Šnobl (64. Chvojka)

ČLD U17 – FK Slavoj Vyšehrad  - SK Kladno 3:2 (1:1)

Branky: Bartoš, Bokša

Sestava: Švestka - Vaňous, Rottner (60. Bokša), Klvaň, Justra (46. Kácl) - Zábranský, Bartoš  - Tung (70. Kadeřábek), Duda (46. Herčík), Blažek - Charvát

Petr MAŇKOŠ

Jakub Andrýsek
Andrýsek odtajnil velké trenérské posily pro mládež SK: Feřteka a Dudu
SK Kladno - Štěchovice 1:2 (1:0), MOL Cup, 13. 8. 2019
Kladno končí v poháru se vztyčenou hlavou