Od první minuty utkání v České lize staršího dorostu mezi Motorletem Praha a SK Kladno bylo znát, že to bude boj o každý metr hřiště. I když šli hosté do vedení, domácím se podařilo ještě v prvním poločase vyrovnat. Ve druhé části utkání kladenští fotbalisté nevyužili dvě velké šance a domácí je potrestali, když dali na 2:1 a zápas dovedli do vítězného konce. „Jsme znovu bez bodu, ale ještě je jich na hřišti dvanáct a já věřím, že jich kluci získají co nejvíc,“ říká Radek Duda, trenér Kladna.

Momentálně se nachází starší dorostenci na desátém místě tabulky, když mají stejně bodů jako devátý Petřín Plzeň. Desáté a deváté místo vedou do baráže o udržení soutěže. Na osmé místo znamenající jistotu záchrany ztrácejí kladenští fotbalisté dva body. Do konce soutěže zbývají ještě čtyři kola.

Na hřišti Motorletu Praha se naopak podařilo vyhrát 2:0 mladšímu dorostu. „Cenné vítězství našich kluků po obětavém výkonu. Domácí byli kombinačně silnější, ale my jsme dokázali držet solidní obranný blok a vyrážet k rychlým protiútokům,“ hodnotil kladenský trenér Jan Pejša.

V krajském přeboru prohrál starší dorost na hřišti Brandýsu nad Labem 0:1. Opět doplatil na zbytečnou chybu v rozehrávce. „Nic nám nebylo platné, že jsme měli po většinu utkání hru pod kontrolou. Ve finální fázi jsme nebyli vůbec nebezpeční,“ mrzelo Pejšu.

Stejně jako v České lize mladšího dorostu i v krajském přeboru vyhrál mladší. Na hřišti Brandýsu nad Labem uspěli fotbalisté SK Kladno 6:1. Skóre utkání ale museli otáčet, protože hned v úvodu dostali gól ze standardní situace. V průběhu utkání se ale ukázala větší kvalita hostujících fotbalistů. „Celý zápas se hrál ve velmi pomalém tempu, kterému jsme se bohužel přizpůsobili,“ řekl kladenský trenér Filip Gibiš.

ČLD U19: SK Motorlet Praha - SK Kladno 2:1 (1:1)

Sestava: Ševce - Truhlář, Klvaň, Bokša, Novák – Blažek (86. Frühauf), Kácl (82. Duda), Kalina, Rottner, Veselý (86. Justra) – Chlumský (37. Tung)

Branky: Rottner

ČLD U17: SK Motorlet Praha - SK Kladno 0:2 (0:1)

Sestava: Vajshajtl - Faltus, Fajka, Rottner, Hoffmann - Hanuščík, Janega - Novobilský (75. Davídek), Eška, Vosyka - Haluza (56. Kolka)

Branky: 2x Eška

KPSD: FK Brandýs – Boleslav - SK Kladno „B“ 1: 0 (1:0)

Sestava: Tunka - Justra, Korechnyi, Rottner, Hoffmann - Fajka, Zoubek - Maxant, Hanuščík, Vosyka (80. Haluza) - Eška

KPMD: FK Brandýs - Boleslav - SK Kladno „B“ 1:6 (1:3)

Sestava: Kralovič – Davídek, Novobilský, Faltus, Bach – Zoubek, Kolka, – Haluza, Randýsek, Tunka - Havel

Branky: 3x Tunka, Kolka, Zoubek, Havel

Pavel Drsek vedl v roli trenéra druholigový Varnsdorf rok a půl. Nyní nečekaně končí.
Pomůže Drsek Kladnu? Jednání jsou na dobré cestě

Mladší žáci vyhráli po deváté v řadě. Uspějí i na Slavii?

Stále bez ztráty bodu jsou na jaře starší žáci SK Kladno do patnácti let. Tentokrát vyhráli na hřišti Petřínu Plzeň 3:1. „Proti bránícímu soupeři zvládli kluci utkání dobře. Ukázali touhu po vítězství,“ chválil kladenský trenér Václav Feřtek. Jeho svěřenci mají v tabulce Divize A stále pětibodový náskok a směřují k vítězství v soutěži.

Na hřišti Petřínu Plzeň vyhráli i starší žáci do čtrnácti let. I když výsledek 8:3 vypadá jednoznačně, trenér Jaroslav Hamouz s výkonem svých svěřenců tolik spokojený nebyl. „Výsledek je lepší než předvedená hra,“ řekl. Jeho tým už se může pomalu připravovat na baráž o nejvyšší žákovskou soutěž, kterou si zahrají, pokud tým U15 svou soutěž vyhraje.

Podeváté za sebou se z vítězství radovali mladší žáci do třinácti let. V České lize tentokrát vyhráli s Meteorem Praha 5:2. V úvodu působili zakřiknutým dojmem a dokonce prohrávali 0:1. „Od poloviny utkání jsme se zlepšili a ukázali charakter, když jsme dokázali skóre otočit. Ve třetí třetině už jsme dominovali a zaslouženě vyhráli,“ hodnotil Josef Procházka, trenér Kladna. Další zápas hrají mladší žáci na hřišti Slavie Praha. Přidají desáté vítězství v řadě?

Velmi smolné utkání odehráli mladší žáci SK Kladno do dvanácti let s Meteorem Praha. Přestože na hřišti působili fotbalověji a měli velký počet šancí, prohráli 0:3. „Za mě netradičně velká pochvala a obdiv všem klukům. Bohužel vyhrála účelná destruktivní hra soupeře,“ hodnotil trenér Michal Zachariáš.

ČDŽ U15: SK Petřín Plzeň - SK Kladno 1:3 (1:2)

Sestava: Lhota - Hrudka, Kos, Požár, Kejzlar - Halaj, Jílek, Mucha, Kolísek – Feřtek - Procházka

Branky: Procházka, Feřtek, Hůla

ČDŽ U14: Petřín Plzeň – SK Kladno 3:8 (2:6)

Sestava: Nohava – Drechsler (25. Novák, 65. Kunc), Kučera, Šťastný, Novobilský - Procházka (41. Mašl), Polák, Přerovský, Justr – Valach, Burle (70. Průša)

Branky: Valach 4x, Burle 3x, Šťastný.

ČLŽ U13: SK Kladno – FK Meteor Praha VIII 5:2

Sestava: Koloušek - Polcar, Hájek, Pešek, Kubík, Antonov, Hauge, Šmolík, David, Chvalník, Fitko, Kyjanka, Ježek, Kalík

Branky: 2x Kubík, 2x Šmolík, Polcar

ČLŽ U12: SK Kladno - FK Meteor Praha VIII 0:3

Sestava: Drsek - Vejvoda, Melka, Skála, Zachariáš, Macháček - Kubík, Volkov, Janda, Pavelec - Pleiner, Paur, Svoboda, Linc

Petr MAŇKOŠ