Devatenáctiletý záložník byl s těžkým zraněním letecky převezen do nemocnice, ale podle informací vršovického klubu není v přímém ohrožení života. Při nehodě osobního auta u Zámrsku na Orlickoústecku však zemřela osmnáctiletá dívka, podle serveru TN.cz šlo o Šumského přítelkyni.

"Momentálně (Šumský) leží v nemocnici v Hradci Králové a podle vyjádření jeho otce by neměl být v ohrožení života," řekl ČTK mluvčí Bohemians Praha 1905 Tomáš Mutinský.

Nehoda se stala ve středu před 16. hodinou. "Mladý muž jedoucí pravděpodobně od Vysokého Mýta na Pardubice z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, sjel do příkopu a narazil do vzrostlého stromu," řekla ČTK mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková.

Šumský, který působil v mládežnických výběrech argentinských celků River Plate či Argentinos Juniors, přišel do vršovických Bohemians v roce 2011. V premiérové sezoně odehrál v první lize 16 zápasů. V tomto ročníku se ve druhé nejvyšší soutěži neprosazoval a za "Klokany" nastoupil jen do tří ligových duelů. Další utkání odehrál za juniorku a zejména na jaře za kladenskou farmu Klokanů.

Patřil k nejlepším hráčům Kladna.