O fotbale
Weesen hraje pátou nejvyšší soutěž a řekl bych, že některé zápasy jsou srovnatelné s naší ČFL. Do týmu jsem zapadl perfektně, s kluky se kamarádím, jsou v úplně v pohodě. Co se týče hry, daří se mi hodně střelecky (jen v přípravě 6 branek ze čtyř zápasů). V týmu nejsem z Čechů sám. Trenérem je Václav Pechouček, v létě přišel i budějovický Honza Matas. Na jaře jsme se jenom zachraňovali. Podobně jako Kladno v posledním zápase, ale my ho zvládli. Dal jsem první gól, u třetího jsem zařídil penaltu. Vítěznou šňůru jsme navázali i v nové sezoně, protože z pěti zápasů jsme ztratili jen jednou remízou a jsme druzí.

O práci
Šéf klubu mi jako majitel firmy zaměstnání obstaral. Nejvíc se zaobíráme výrobou plastových držáků, ale dělají se i jiné věci, také z plastu. V práci jsem spokojen, dělám stálou ranní, tréninky i zápasy v pohodě zvládám.

O řeči
Tady ještě rezervy mám. Klasickou hoch němčinu už celkem zvládám, jenže oni často volí tu svou schweiz němčinu. A tady už mám problémy. Když se se mnou někdo baví a začne hoch, stejně po chvíli spadne do té schweiz. Nicméně jsem tam půl roku, bude to lepší a lepší.

O švýcarské lásce – nelásce k cizincům
Trošku tam něco podobného občas cítím. Ne mezi spoluhráči v kabině, tam je to úplně v pohodě. Ale třeba v zaměstnání je jeden člověk a ten se na mě pěkně nekouká. Dává mi najevo, že mu nesedím.

O přírodě a zemi
Je neskutečně krásná, vážně. Bydlím u nádherného jezera, těžko se to popisuje, jak je tam pěkně. Nebo hory, nádherné vodopády, jenom koupat se v nich nejde. Čechy mají přírodu krásnou, ale Švýcarsko je v tomhle ještě nádhernější.

O návštěvě Čech
Je to daleko, nedostanu se domů tak často. Teď to vyšlo, protože jsme hráli už v pátek. A hlavně jsme dva, rozdělíme se na benzin. Honza mě vzal do Plzně, pak už jsem musel pokračovat sám. Na divizní zápas Kladna se Žatcem jsem dorazil tři minuty před koncem a neviděl nic. Aspoň že konečně vyhráli. Pak jsem se rychle přesunul na utkání krajského přeboru do Vraného, kde hraje můj kamarád Michal Beneš, to vše pořád bez spánku.