Úvodní set patřil hostům, kteří využili deseti nevynucených chyb soupeře.

Kladno se poprvé v utkání dostalo do vedení až díky Hýskému, jehož eso znamenalo stav 7:6. Od té chvíle podání domácích ničila naděje Liberce.

"Hráči skvěle dodržovali taktický plán, protože skoro všechny servisy směřovali na mladého Galabova, který se s tím nevyrovnal. To byl klíč k zápasu" řekl kladenský asistent Petr Klár. Volejbalovým slangem hosté nevylezli z housky, poněvadž neuhráli patnáct bodů.

V třetí části Severočeši šňůrou čtyř bodů odskočili na 3:5. Domácí však lehký výpadek napravili a opět vojáky, hrající bez zraněného smečaře Tomáše Kriška, odkázali do patřičných mezí. "Když jsme měli přihráno, tak na naši rychlou hru neměli zbraň," podotkl Klár.

S jistotou bodu do tabulky šlo Kladno do posledního setu, v němž dlouho tahalo za kratší konec. Za Libercem zaostávalo až o pět bodů, avšak byli to domácí, kde nesmírně dramatickou uhráli ve svůj prospěch. Nejprve jim ale upřel výhru hlavní rozhodčí, jenž opravil verdikt lépe postaveného čárového.

"Naštěstí jsme nešli psychicky dolů. Kluci se semkli a volejbalový bůh asi viděl, že jsme byli lepší a nedopustil, abychom šli do tie breaku," uvedl Klár a ocenil fanoušky.

"Přijít ve čtvrtek v tak hojném počtu zaslouží uznání," dodal.

Kladno - Liberec 3:1.
Sety: -20, 17, 14, 27. Čas: 119 minut.