Trenér poražených Martin Čurda mínil, že dostali dvě laciné branky. Nejprve posadil Kalina standardku na hlavu Kroutila a pak autor branky společně se Šímou vymysleli koncovku pro J. Procházku, který se trefil náramně.

"Po obrátce jsme hráli zajímavější fotbal, ale soupeř měl dvě tutovky. Nakonec jsme se do zápasu vrátili, ale odhodlanost jsem na hráčích viděl už v poločase. Nemůžu být rád, že jsme nedali v zápase dvě sóla," posteskl si a okomentoval sporný moment ze závěru utkání.

"Záleží na úhlu pohledu rozhodčího. Mě spíš mrzí, že nás rozhodčí během vteřiny dvakrát potrestal. To bylo k týmu kruté. Vadí mi to celkově, nefandí se útočnému fotbalu. Klidně ať je příště taková penalta na nás. Vím, že tu situaci jsme mohli vyřešit lépe a dát gól i bez penalty," řekl kouč hostů.

Pro pořádek, ve druhé půli se za stavu 2:0 dožadovali pokutového kopu i domácí. Bylo to po pádu pronikajícího Kaliny.

Kladenský kormidelník Ivan Pihávek řekl, že to bylo typické derby s emocemi. "Na můj vkus v něm ale bylo málo fotbalu. Víc šancí bylo na naší straně, proto si myslím, že jsme o gól zaslouženě vyhráli. Měli jsme dát třetí branku, místo toho jsme dovolili, aby Hostouni narostla křídla," řekl kladenský kormidelník.

Hosté snížili po ojedinělém útoku. Akci Veverky a Krndžiji zakončil střelou zpoza šestnáctky Tvrzník. Vzápětí Zeman špatně vyřešili velkou příležitost.

Kapitán Kladna Tomáš Procházka připomněl, že vedení 2:0 je zrádné. "To se potvrdilo. Dostali jsme gól a trošku znervózněli. Měli jsme předtím šance a zbytečně jsme si to zkomplikovali," řekl.

Už po necelé půlhodině skončilo utkání pro obránce hostů Tomáše Vlasatého. Při dopadu si vymkl kotník. "Byl jsem natěšený, po deseti letech jsem si zahrál doma, ještě proti klukům, s nimiž jsem vyrůstal od osmi let. Navíc přišlo hodně lidí. Klidně řeknu, že se mi splnil sen a už mohu skončit," řekl s tím, že si na soutěž musí jeho tým nejdřív zvyknout.

"Přišli kluci, kteří hráli ligu, ale musí si to celé sednout. Kladno nám předvedlo jiný důraz a vůbec jak se hraje divizní fotbal," uvedl a dodal, že sahali po bodu.

"Také jsme předtím mohli dostat na 3:0, ale když se vrátím na začátek zápasu, tam jsme zase mohli dát první gól my. A utkání by bylo úplně jiné," řekl a přiznal, že se speciálně připravovali na Radovana Kroutila.

Přesto byl u obou gólů. "Před prvním jsme na sebe s Kalinou kývli, je těžké to ubránit, když mi to posadí na hlavu," prohlásil mladý útočník Kladna a podotkl, že nakonec to byly pěkné nervy, ke kterým přispěl svým dílem. I on totiž mohl zápas rozhodnout.

Kladno - Hostouň 2:1 (2:0).
Branky: 13. Kroutil, 27. J. Procházka - 72. Tvrzník. ŽK: 4:3. ČK: 89. Zeman. Diváci: 853.
Kladno: Tesař- Bartoš, Veselý, Rada, Kalina - Bořík (90. Krsek), T. Procházka, Šíma (88. Borák) - T. Procházka, Tóth (62. Růžička) - Kroutil (75. Nesládek).
Hostouň: Petrovič - Vlasatý (26. Krndžija), Burant, Motlík, Boruta - Marek, Čurda - Trnka (77. Rouček), Veverka (84. L. Krupička), Novák (64. Tvrzník) - Zeman.