Po výměně trenéra zvládla Hostouň i druhý těžký venkovní duel, ale byly to nervy. O výhře rozhodl až v 87. minutě obránce Jančár, jehož tečovanou ránu brankář Kumšta neměl šanci lapit.

„V první půli jsme se nedokázali vyrovnat s úzkým a hrbolatým hřištěm a zaslouženě prohrávali. Něco jsme si v kabině řekli a ve druhém poločase už jsme byli jasně lepším mužstvem. Přišla kombinace, střelba a hlavně odhodlání hráčů zápas otočit a odvézt si tři body," komentoval duel asistent Hostouně Miroslav Vlček.

Právě on zápas koučoval místo Martina Čurda, jenž po předešlé domluvě s vedením bude scházet i na příštím mistrovském duelu a na lavičce bude stát až ve Lhotě. „A to ještě uvidím, jestli budou kluci dál vyhrávat," žertoval Čurda.

Na malém hřišti a značně nerovném terénu šli domácí do vedení Pávem už v 6. minutě po ztrátě míče na polovině hřiště a chybném vyběhnutí brankáře Kolumbiče.

Celý první poločas se hrál kostrbatý fotbal a fotbalistům ani tak nepřekáželi protihráči jako terén.

Za zmínku stojí 19. minuta, kdy po TK padla branka Zachariáše, ale asistent sudího mával ofsajd. Domácí měli dva náznaky šancí, což jim zhatil terén.

Po menší přeháňce v hostující kabině přišlo do druhého poločasu jiné mužstvo. Hosté zvýšili důraz a vsadili na bojovnost.

Ve 47. minutě neudržel gólman Kumšta tvrdou ránu Zachariáše a Šilhan už si s dorážkou poradil – 1:1.

Hostouň získala herní převahu a v 63. minutě napřáhl za hranicí šestnáctky Čurda a jeho pěkná střela skončila s pomocí teče obránce v síti.

Ovšem hned z protiútoku se dostal k míči exligista Martin Hašek a jeho nepříliš prudká rána skončila po hrubce Kolumbiče v síti – 2:2.

Ani to Hostouňské nezlomilo, byli lepší a v 85. minutě Kumšta fantasticky zlikvidoval dvě šance Šilhana.

Rozhodující chvíle přišla v 87. minutě. Jančár zahrával rohový kop, domácí ho odvrátili znovu na jeho kopačku a ten tvrdou ranou za pomoci teče obránce propálil vše, co mu stálo v cestě.