„Za dvě domácí utkání jsme si vytvořili pouze jednu vyloženou střeleckou příležitost. To je šíleně málo. Musíme na tom zapracovat," povzdechl si trenér Vladimír Hodan a litoval absence záložníka Skořepy, jenž bude kvůli zraněnému svalu mimo hru minimálně měsíc.

Problém Tuchlovic je, že se na svém hřišti nedokáží prosadit kombinační hrou, zatímco soupeři stačí dlouhé míče na velké útočníky. Rychlým forvardům to zkrátka do plných nejde.

Například hrotový hráč Balík kvůli tomu v poločase střídal, pomalu se nedotkl míče. Šel za něj Jalaghonia, který alespoň dvakrát nebezpečně zakončil. „Jinak jsme se téměř k ničemu nedostali, nepočítám-li centry do vápna," posteskl si Hodan. Soupeř pak utkání takticky dohrál, přičemž hodně času jeho hráči strávili v poloze ležmo, což rozhodčí tolerovali.

Podle trenéra budou muset taktiku domácích zápasů změnit. Zkusit to mohou už ve středečním pohárovém utkání v Dobříči. Nebo v sobotu ve Hvozdnici.

„Hráči jsou odhodlaní porážku napravit," uvedl kouč a přiznal, že v poločasové přestávce byly slyšet z jejich kabiny zvýšené hlasy.

Tuchlovické borce čeká krušné období, poněvadž trenéři mají v plánu přitvrdit co se týče kondiční stránky. „Mám dojem, že fyzicky zaostáváme," uvedl Hodan.

Tuchlovice: Šimek – Pudil, Nejedlý Hajník – Hafenrichter, Kedroň – Cabejšek, Hadrika, Kraus (46. Gerhardt) – Balík (46. Jalaghonia).