Útočník Lhoty Matyáš Kudela hodnotí uplynulý rok v superlativech. Na jaře se totiž dokázali zachránit, čemuž po víc než mizerném podzimu, kdy získali jen šest bodů, logicky nikdo nevěřil. Sezonu ale zakončili osmi výhrami v řadě, přičemž měli sérii sedmi utkání bez obdržené branky!

Na jarní spanilou jízdu navázali Lhotečtí na podzim, po kterém atakují nejvyšší příčky! Byla to zkrátka jedna velká spanilá jízda rokem 2017.

Matyáš k tomu přispěl čtrnácti trefami do černého. „Vždycky je ale víc šancí, než vstřelených branek. Jisté rezervy určitě mám,“ usmál se forvard, který dokáže pláchnout i nejrychlejším zadákům.

Rovněž si pochvaloval, jak se mužstvo během roku změnilo. „Dřív se sázelo na individuality, teď jsme tým. Cítím se moc fajn,“ řekl trenér žáčků na SK Kladno a podotkl, že by byl moc rád, pokud by se mu nadále vyhýbala zranění.

Podstatnou část svého fotbalového života strávil Tomáš Marek v prvoligových klubech. Na stará kolena se stal oporou divizního celku.

Tygři - Nosorožci 2:2, ŠFL Kladno 11. 3. 2018
Štíři, březnový hit ŠFL Kladno

„Můj osobní cíl na jaře byl zachránit pro Hostouň divizi, takže jsem spokojený. Dařilo se i mně,“ uvedl zkušený záložník s tím, že také podzim byl po velkých změnách v kádru velmi pozitivní.

Co se týče osobních statistik, byl pro Tomáše rok 2017 hodně výživný. Prosazoval se totiž i střelecky. Pět nebo šest gólů za rok je pro něj rekord!

Malý velký muž hájící barvy na podzim výtečně hrající Velké Dobré. To je útočník Čechie Jakub Porazil. Ofenzivní tahoun lídra soutěže míní, že rok 2017 mohl být, co se týče jeho gólového příspěvku, ještě vydatnější.

Nějakých dvacet branek považuje na jeho poměry za průměrný střelecký výkon! „Mohlo to být lepší. Doufám, že to přijde na jaře,“ uvedl borec, který svoji rychlostí a obratností motá hlavu obráncům všech soupeřů.

„To jsou moje největší přednosti. Ještě bych k nim přidal dobrý výskok,“ prohlásil a podotkl, že by potřeboval při gólových příležitostech zachovat chladnější hlavu. Pak by byla jeho střelecká rekapitulace ještě zajímavější.

Záložník lídra tabulky třetí třídy Buštěhradu Jiří Rudolecký se musel během loňského roku převtělit z útočníka do pozice špílmachra. Přesun mu docela sedl.

„Samotného mě překvapilo, že se uprostřed záložní řady cítím lépe,“ přiznal s tím, že jen na podzim zaznamenal dvanáct gólů a k tomu měl na kontě nějakých sedm asistencí.

Jaro jeho týmu i vinnou zranění nevyšlo podle předpokladů, do přeboru tak postoupily Vinařice. Podzim ale měli velmi pěkný. Tabulku totiž vedou o bod před Smečnem. „Přitom jsme neměli velké ambice. Podařilo se nám však složit vítězný tým,“ pochvaloval si buštěhradský lídr.

Kladno volejbal. cz – Euro Sitex Příbram  3:2,  EL volejbalu, Kladno, 20. 1. 2018
Kocouři drápali i prskali. Výhru ale vydřeli Kladeňáci