Kladenský odchovanec toho má na jaře za sebou hodně. To nejpodstatnější se dělo mimo stadiony. Jakub složil zkoušku dospělosti, odmaturoval na sportovní gymnáziu v Kladně a hlásí se na vysoké školy. A není prý vyloučeno, že to bude v zahraničí. „Podal jsem si tam přihlášku, ale zatím nevím, jak mi odpovědí. Pokud by to nevyšlo, budu dál v Čechách, kde už jsem se na školu dostal,“ říká Jakub s tím, že i pokud by studoval za hranicemi, s fotbalem rozhodně končit nehodlá a hrál by tam.

Zatím je v Kladně, kde výborná parta kolem něj zapomněla na nepovedený podzim a na jaře zabrala. V dramatické baráži s Roudnicí pak pro klub uhájila Českou ligu dorostu. „Dá se říci, že to byla naše nejtěžší zápasy dosavadní kariéry. Baráž jsme všichni hráli poprvé a ještě v obrovském vedru, o to bylo vše těžší,“ vrací se k červnovým bitvám.

Velvary - Kladno 3:2, tady ale brankář Kladna Cimrman zasáhl bravurně.
To byl vstup mezi chlapy! Kladenský Rottner dvěma góly znervóznil Velvary

Není překvapení, že jeho i další šikovné kluky z dorostu zkouší teď Kladno v A týmu. Zkušenější hráči přijali partu mladíků v pohodě a tím jim příchod usnadnili. „Kluci nám vzali úplně skvěle, je tam dobrá parta,“ chválí Rottner, který hned v prvním zápase na hřišti Velvar ukázal svoje nadání.

Má obrovský tah na branku, přes svoje mládí obrovskou sílu, výbornou levačku (dal s ní obě svoje branky) a výborný fyzický fond.

„Lepší premiéra to být skoro nemohla, snad jen třetí gól by to ještě vylepšil. Škoda, chybělo mi tam víc klidu, ale ještě je čas tohle v áčku vypilovat,“ říkal Rottner po porážce 2:3

Zda ještě přidá za Kladno další branky, nebo se mu splní sen a dostane se na studia do západní Evropy, to ukáže až čas budoucí.

SK Kladno - SK Dynamo Budějovice akademie B 3:0, ČLD U19, 15. 4. 2022, vlevo Jakub RottnerSK Kladno - SK Dynamo Budějovice akademie B 3:0, ČLD U19, 15. 4. 2022, vlevo Jakub RottnerZdroj: Kladenský deník / Bohumil Kučera

SK Baník Libušín - TJ Sokol Nové Strašecí 3:1 (2:1), 1A.tř.,18. 9. 2021. Jan Kopřiva se rozčiluje
Cukr střídá druhý bič, Slaný už bude mít dva zlé trenéry!