Kladenští se potřebovali prokousat na čtrnáctou příčku, což se jim povedlo v neděli výhrou v Příbrami nad místním B mužstvem 4:0. Protože jejich největší soupeř Petřín Plzeň padl na trávníku Táborska, dostali se borčíci SK před ně. Teď ještě potřebují zvládnout nedělní bitvu s desátým Žižkovem (10:15), pak mají záchranu jistou.

„Podle mých počtů bude padat nakonec jeden tým. Z extraligy totiž sestupují jen dva české týmy, asi Teplice a určitě Bohemka. Ty mají béčka ve druhé lize a ta by měla tím pádem spadnout automaticky,“ vysvětlil šéftrenér SK Kladno Petr Brabec.

Podle něj Kladnu vyhovují soupeři, jakým byla v neděli Příbram. Snaží se hrát technický fotbal, zatímco hosté byli průbojnější. Po hezkém prvním poločase, v němž oba celky šance nedaly, se prosadil po standardce hostující Kalousek, za chvíli po něm kanonýr Kronus a pak už se utkání jen dohrávalo. Trefil se ještě Richter, který den předtím málem skóroval i za áčko proti Souši, zbylý gól si Příbramáci dali sami. „věřím, že už záchranu kluci dotáhnou,“ dodal Petr Brabec.

Ilustrační foto.
Velká Dobrá se po sedmi letech vrací zpět do A. třídy