Vše se stalo kvůli dvěma nezaplaceným částkám (4200 Kč a 550 Kč), na které upozornila etická komise Fotbalové asociace České republiky (FAČR). To samé se přihodilo několika desítkám klubů po celé republice (včetně týmů z Kladna – Jedomělic, Buštěhradu či Stehelčevsi), některé ale stihly svůj závazek dorovnat a trestány nebyly.

Také čtěte: Reorganizace huti Poldi má pokračovat, rozhodli věřitelé u soudu

Unhošť bohužel zaplatit nestihla a předseda Martin Šimáček bez kličkování přiznal svůj omyl. „Je to selhání. Upozornění přišlo v lednu, kdy jsem byl v zámoří, a přestože tam byla nějaká lhůta, my ji nestihli," sypal si popel na hlavu. I on tuší, že se 14 body to nebude legrace, když poslední Trubín má jen o dva méně. „Legrace by to nebyla ani se sedmnácti body, ale takhle je to velká komplikace. Čeká nás tvrdý boj," nezastírá.

Unhošť přitom před jarní částí dostala také dobré zprávy. Byla zařazena do nového projektu České televize a Fotbalové asociace ČR a její zápas v Doksech bude vysílán přímým televizním přenosem. Jako host bude také součástí slavnostního zápasu ve Hřebči, který spadá do projektu Středočeského fotbalového svazu Dneska první liga!

Nepřehlédněte: Kalina: Doufám, že nás výhra v Souši nastartovala

V jeho rámci se na lavičkách obou celků představí bývalí reprezentanti, na hřišti i v ochozech stadionku pak diváky i hráče bude bavit Jakub Kohák a také komentátor ČT Pavel Čapek. I u téhle slávy ale Unhošť čeká tvrdý boj.