Po zemi hrané míče se často doslova utopily ve vodních lagunách, ani přihrávky vzduchem se kvůli silnému větru s valným úspěchem nepotkávaly. Přesto obě mužstva přistoupila k utkání s nasazením a navzdory terénu i klimatickým podmínkám předváděla rychlý a bojovný fotbal.

První změnu skóre přinesla 21. minuta, kdy si brankář Gibiš nezakřičel a po jeho chybě si dezorientovaný Pokorný dal vlastní gól. Pět minut před přestávkou se přes dva hostující hráče prosadil Staněk, našel Majbu a ten podél vyběhnuvšího Gibiše poslal chmelaře do dvoubrankového vedení – 2:0.

Radost domácích však netrvala dlouho. Hosté zahrávali roh, míč propadl k Blechovi a ten pohotově snížil.
Úvod druhé části opět vyšel Mutějovicím, když si na centr vyskočil Frühauf – 3:1.

Jakkoli se dvoubrankový náskok mohl pro chmelaře zdát dostatečným, opak byl pravdou. Hostům stačilo pouhých pár vteřin, aby srovnali. V 75. minutě jim nejprve dal naději opět šikovný Blecha (zase po rohu) a ihned po rozehrávce Korpa kuriózně vyrovnal.

Chmelaři totiž rozehráli do louže, míč zůstal stát a do otevřené obrany pláchl právě Korpa. Domácí však boj o důležité tři body nevzdávali a jejich snaha byla korunována druhou přesnou hlavičkou habána Frühaufa – 4:1.

„Bohužel jsme udělali moc chyb a pořád jsme je opakovali. Trošku za to mohl i terén, za normálních okolností by tolik gólů nepadlo. Aspoň že to máme za sebou," ulevil si sekretář Unhoště Martin Šimáček.