VELKÁ DOBRÁ - SLANÝ B 2:0

Slaný letos jako jediné sebralo vedoucí Čechii všechny body, ale k odvetě dorazilo ve slabší sestavě a tentokrát neuspělo. Přes velké počáteční nasazení hostů a celoplošný presink se Dobrá v prvním dějství dostala do pěti šancí, a jednu z nich využil Volman (15.). Na druhé straně dva pokusy hostů zastavil Zlata, obzvlášť střela Žahoura byla nebezpečná. Po pauze zvýšil Porazil (64.) a rozhodl o bodech. „Dobrá byla lepší, mají výborný mančaft. Ve druhém poločase jsme je vůbec neohrozili,“ uznal trenér hostů Radim Vavroch „Velmi dobrý fotbal z obou stran, hlavně v první půli. Krásná byla druhá branka, po rychlé kombinaci z vlastní poloviny, uličce Honetschlägera a samostatném úniku Porazila,“ neskrýval spokojenost kouč Dobré Vlastimil Hrubý.

DOKSY - UHNOŠŤ 7:3

Unhošť na jaře zatím vždy bodovala, ale na Doksech propadla. Mezi úvodní branky domácího Fišera (18., 28.) se vměstnala velká šance hostujícího Neubergera, brankář Rouček však jeho pokus vyrazil. Poté výborně kombinující pohyblivé Doksy velmi lehce procházely statickou obranou hostů, potřetí se však trefil až Kubín těsně před půlí. Na všechny tři góly nahrál záložník Ferreira. Po hodině zvýšili Putík a Stuchlý na 5:0, přestalo se bránit a strhla se přestřelka. Během 20 minut padlo pět branek, o jednu víc dali hosté. „První poločas byl z naší strany skvělý, ve druhé části mě bylo líto naší obrany,“ našel na výkonu mouchy šéf dokeské lavičky Martin Škvára. „Chyběl nám stoper Šimáček. Dnes jsme hráli takový plážový fotbal, Doksy porážíme jen před TV kamerami,“ zlehčil výprask hostující kouč Josef Kučera.

HOSTOUŇ - ZLONICE 4:3 Pen.

Ambiciózní rezerva Hostouně ztratila bod se Zlonicemi, které se po dlouhé době posunuly z předposlední pozice. Na branku Slaniny (16.) odpověděli hosté, Bakos a výstavní rána Košťáka (30.) otočili stav. Před půlí vyrovnal po rohu hlavou obr Motlík a po návratu ze šaten druhou gólovou hlavičkou vrátil vedení domácím. Hostouň poté neproměnila tutovku a Zlonice za minutu srovnaly Samkem. „Nebyli jsme lepší, ale nahradili jsme to bojovností. Výborně zachytal Kopecký a musím pochválit i oba stopery,“ prohlásil vedoucí Zlonic Tomáš Smetana. „Je to bída směrem dozadu, všichni útočíme a nikdo nechce bránit. Dostáváme moc branek,“ kriticky uvedl domácí trenér Miroslav Supáček. Méně než z poloviny úspěšné pentle rozhodla pro domácí až šestá série.

BRAŠKOV - LUŽNÁ 3:0

Lužná v prvním poločase bránila v osmi lidech a domácí si s tím nevěděli rady. A pokud se Braškov dostal ke střele, zlikvidoval ji výborný brankář Duda. Prosadil se až hlavou kanonýr Jaroš (36.). Ve druhé půli se hosté osmělili a třikrát mohli z brejku vyrovnat. Možné překvapení odvála vlastní branka Lužné (81.) a druhý gól nejlepšího střelce soutěže Jaroše (26 branek) na konci utkání. „Hosté předvedli přes porážku sympatický výkon,“ řekl asistent trenéra a tentokrát i gólman Braškova Martin Kohout.

TATRAN RAKOVNÍK B - VRANÝ 4:2

Nejlepší akci předvedlo Vraný hned v úvodu. Urban krásně uklidil Jarábovu přihrávku přes brankáře k zadní tyči (7.). Stav rychle srovnal domácí Kokarau a po oprávněné penaltě (25.) Rakovník vedl. Bez vyloučeného Fedrhance (43.) se Vraný nevzdalo, ale střela Urbana mířila pouze do tyče. Po třetí brance si už Rakovník závěr pohlídal, i když dohrával v devíti. „Zkusili jsme to stáhnout na tři beky, ale během chvilky jsme inkasovali. Nebylo to z obou stran moc ke koukání,“ uznal střelec Vraného Libor Urban.

JEDOMĚLICE - SK RAKOVNÍK B 1:2

Jedomělice skórovaly jako první, Jandovou dorážkou (10.), ale hosté vyrovnali díky minele při odkopu (30.). Těsně před půlí fauloval Kubenka hráče mířícího ven z vápna, uviděl červenou kartu a z penalty dal Rakovník vítězný gól. Ve druhém dějství se oslabení domácí dostali nejméně do dvou vyložených šancí, ale divizní ex-slánský brankář Kudrna hosty podržel. „Byli jsme lepší, ale zase jsme nedali šance. Rakovník kromě branek neměl nic,“ zklamaně shrnul průběh trenér Jedomělic Libor Hovorka.

MŠEC - KLOBUKY 4:1

Klobukům se nedaří (6 zápasů, 0 bodů, skóre 3:25), ale ve Mšeci jim první půle vyšla. Mladý Havlovec skóroval z úniku (11.) a mohl přidat další branku. Po přestávce Mšec vyrovnala, otočila stav z penalty (74.) a po vyloučení klobuckého Kubelky za kritiku rozhodčího zvýšila až na konečných 4:1 „Do pauzy jsme hráli lépe než v předchozích kolech, a měli jsme i trochu štěstí. Ve zbytku zápasu už to nešlo, ale k tomu se radši nebudu moc vyjadřovat,“ omezil své hodnocení kloboucký trenér Jiří Čížek.

Aleš MORAVEC

Adam Brízgala v dresu české reprezentace
Rytíři mají posilu do brány, mladičkého Brízgalu