Podle oficiální zprávy Tomáše Grimma, rozhodčího duelu Nymburka a Brozan, postihl fanouška na konci úvodní dvacetiminutovky epileptický záchvat. „Přiběhli mu poskytnout první pomoc hráči domácího mužstva a následně masér domácích Jan Tuzar,“ uvedl sudí v zápise o utkání.

K momentu, kdy šel fotbal zcela stranou, se po utkání vrátil také trenér Polabanu Jiří Kabyl. Podle něj se jednalo o člověka blízkého jednomu z nymburských hráčů. „Samotnému se mi ještě nějakých deset minut poté klepaly nohy. Když to člověk vidí, tak zjistí, že fotbal je malichernost proti tomu, co nás může kohokoli v životě potkat.“

Ilustrační foto
Na vše stačil Chukwuma

Podle pozápasových zpráv z domácího klubu byl dotyčný převezen do nemocnice. „Chtěli bychom poděkovat všem, kteří pomohli k tomu, aby se probudil a uzdravil,“ vzkázalo vedení Polabanu.

Už v sobotu si přímo na hřišti prožili dlouhé minuty hrůzy také aktéři utkání okresního přeboru Mělnicka mezi Lobkovicemi a Mšenem. „Ve třicáté minutě nastala situace, kterou na hřišti nikdo nechce zažít. Jirkovi Zabilanskému se udělalo nevolno a zkolaboval. Na hřiště musela dorazit záchranka, která ho odvezla do nemocnice na vyšetření,“ vrátil se k patnáctiminutovému přerušení zápasu trenér a předseda hostů Jiří Guttenberg.

Později přinesl i příznivější zprávy: „Vyšetření zatím nic neukázalo a byl propuštěn domů. Věříme, že bude brzy v pořádku a s námi na hřišti. Všichni na něj myslíme. Poděkovat chci pořadatelům Lobkovic i všem dalším lidem, kteří nám na hřišti pomohli s první pomocí."

Ilustrační foto.
Sosnovskému vyšlo střídání