V půl jedenácté dopoledne si zahraje první zimní přípravu lídr tabulky zmíněné soutěže Velvary, jež si na rozjezd vybraly tučné sousto v podobě divizního Kladna (Jandák – Staník, Štětina). To už má za sebou dva zápasy turnaje na Vyšehradě (Hořovicko 2:0, Sparta U21 0:5) a také dva týdny fyzického zápřahu.

Utkání bude mít také historický význam, poněvadž ani velvarští pamětníci si nevzpomínají, že by se oba kluby spolu střetly, byť jen v přípravě!

Velvarský asistent David Vedral se na oko bál, aby jeho tým nedostal příděl. Pohled na nařachlou velvarskou soupisku ale naznačuje, že fotbalové zkušenosti převažují na straně lídra I. A třídy. Dokazují to i dvě nová jména a obě mají co do činění s Kladnem.

Na půlroční hostování získaly Chalupu (na podzim kopal v SRN) a Chrobáka (Zápy), ještě loni futsalistu Satanů. K tomu už mohou zítra počítat s Klemptem a Urbanem. Maximálně na pár minut nastoupí kanonýr Nádeníček, jehož kotníkům umělka nesvědčí. V mládeži Kladna působili Císař s Vošmerou a za SK hrál druhou ligu kouč Janeček.

Jeho protějšek Ivan Pihávek očekává velmi silného, zkušeného soupeře, koneckonců v přípravě se celky I. A třídy na jeho tým umí vytáhnout. „Ještě budu rotovat dvě sestavy a je na každém hráči aby si uvědomil, že si o něco hraje," řekl trenér Kladna a prozradil, že na dvoutýdenní zkoušce je na třetiligovém Meteoru Skořepa a v Praze zkouší štěstí také Kolmistr na Admiře.

Odpoledne ve 15.30 hodin obsadí rynholecké kabiny celky Slaného a SK Kladno U19 (Průcha – Dvořák, Průcha ml.). Střetly se spolu už před sezonou na trávníku v Rozdělově, kde slánský kouč Petr Nový musel spolknout hořkou pilulku v podobě porážky 1:6.

„Na druhou stranu mě těší, že jsme pár dní na to byli důstojným soupeřem áčka Kladna, s kterým jsme prohráli 2:3 a většinu utkání jsme vedli," připomněl trenér Slaného Martin Nový.

Jeho kádr je stabilizovaný a v podstatě stejný jako na podzim. Nadále budou spoléhat na výpomoc Kladna, jehož jsou Slánští nadále farmou. „Doufám, že nám již mladí pomohou víc," přál si a prozradil, že hostování opory Lukáše Stožického proměnili v přestup.

Domluvených mají šest přípravných ukání se soupeři většinou z ústecké I. A třídy po divizi. „Těší mě, že třeba Neratovice se ozvaly samy od sebe. Asi jsme si zvedli kredit, když si nás vybraly," řekl Nový, který začal s fyzickou přípravou minulý čtvrtek. Včera už si jeho svěřenci pohráli víc s balonem míčem, aby byli na sobotní souboj s dorostem připraveni.

„Před utkáním jim určitě připomenu vysokou porážku. Bude to takový varovný prst. Myslím, že tentokrát to nedopadne jako minule," vrátil se Nový k letnímu debaklu. Utkání se však hrálo v týdnu a jeho tým se scházel během zápasu.

Kouč dorostenců Kladna Petr Brabec nepřivítal, vyjma borců, kteří se vrátili z hostování, žádné nové tváře. Naopak má marody (Vokoun, Cabejšek) a hlavně už nemůže počítat s kanonýrem Kroutilem. Sedmnáctiletý autor třinácti podzimních branek bude na jaře hostovat v Plzni.