„Fotbal je moje velká láska a v Hostouni je to krásná práce. Užívám si jí a myslím, že už tady svou kariéru zakončím," říká šestašedesátiletý úspěšný trenér, který i jako hráč prošel zajímavými kluby a dosáhl na divizi.

„Třeba se mi to jednou povede i v Hostouni, ale nesmíte to brát tak, že chceme postoupit teď. Máme jasný cíl: hrát hezký fotbal pro lidi, který bude bavit i kluky na hřišti," tvrdí ještě loni kouč Jenče, kterou zachránil, ale teď ho zlé postavení klubu tíží a mrzí. Má ho pořád v srdci a s hráči pořád udržuje kontakt.

Hostouň má za sebou krátké, ale intenzivní soustředění v Kašperských horách. Hotel Šumava nabídl dokonalé zázemí s tělocvičnou, posilovnou, saunou i rehabilitací, sedmnáct hráčů makalo naplno.

Kromě hlavního kouče Martina Čurdy byl součástí nového trenérského triumvirátu také čerstvý kouč brankářů Tomáš Bystřický. „Přivedl ho Martin a je to dobře. Máme čtyři gólmany, Tomáš jim pomůže. Navíc výborně zapadl, bezvadný kluk," těší Vacovského.

Ten proslul ve všech klubech snahou o utužení kolektivu a daří se mu to i v Hostouni. Hráčskou kabinu naučil svůj proslulý několikaminutový vítězný pokřik, při němž on předříkává a tým ho doplňuje.

Tomáš Tichý mu zase zavedl facebookový profil, což není u lidí Vacovského věku úplně obvyklé. „Hned jsem si udělal na „fejsu" z kamaráda legraci, když se ptal, kde jsme na soustředění. Odepsal jsem, že v Turecku," smál se.

Odborník na inženýrské sítě pracuje přes důchodový věk ve firmě v Brandýsku, od pondělí do pátku je odpoledne i na hostouňském hřišti. A teď také o víkendu, Hostouni totiž začíná zápasový program.

V neděli hostuje v Praze na Motorletu (10:30), kde proti diviznímu sokovi možná některé opory dostanou volno. Ve středu hraje Sokol v Rynholci s nabitým Novým Strašecím (18:30) a v sobotu tamtéž s Tuchlovicemi (13).