Zlé zranění Koláře hned na úvod

Vraný sice v prvním duelu přípravy porazilo Zavidov na umělce v Rynholci 3:1, ale jeho trenér Jiří Pazdera byl naštvaný. Přišel totiž o vážně zraněného Jakuba Koláře, který má po nešetrném skluzu protivníka na půlce přetržené vazy v kotníku, nohu v sádře a s fotbalem na pár měsíců utrum. „Faulující hráč se sice omluvil a já nemohu říci, že by to byl úmyslný zákrok, ale z mého pohledu byl naprosto zbytečný. Tohle jsme tedy absolutně nechtěli," mrzutě pravil Jiří Pazdera.

Moc ho nepotěšil ani výkon proti Zavidovu. Mužstvo se nebylo schopné vypořádat s ofsajd-systémem soupeře, dělalo i jiné chyby. „Byl to sice první zápas, ale viděl jsem tam věci, které nás na podzim dovedly do kritické situace. Tudy rozhodně cesta nevede," varoval Pazdera.

Dva góly dal Vasil Jalaghonia, ovšem dalších několik jich zazdil. Trefil se také Zelenka z pokutového kopu.

Výživný týden čeká tým Jiřího Pazdery teď, protože už ve čtvrtek se představí na umělé trávě SK Kladno proti zdejšímu dorostu (18.30), v sobotu pak hrají v Hrobcích.

V Lounech vládl rozehranější sok

Hostouň zajížděla na hřiště FK Louny, který podobně jako Sokol na podzim překvapoval v krajském přeboru severních Čech (je druhý a útočí na divizi). Bylo vidět, že Lounští hráli už pátý přípravný duel, zatímco Hostouňáci teprve první.

I tak byl duel poměrně vyrovnaný a nemusel skončit hostouňskou prohrou 1:3 (0:0). Na první gól domácích odpověděl hlavou po rohu Himl, ale pak Louny využily chyby hostů a v závěru do otevřené obrany pečetily výhru.

„Byl to slušný zápas a my také měli šance, jen měli fakt výborného gólmana, který prý chytával za Most. Louny mají výborné mužstvo, v našem přeboru jsou lepší podle mě jenom Ovčáry," mínil obránce Tomáš Tichý.

V bráně se vystřídali mladý Ondrejička a po změně stran i nová slovenská posila Kolbas, jenž lovil tři míče ze sítě, ale za góly nemohl. Představily se i další posily, třeba Viduna na stoperu, navrátilec z hostování v Zavidově Falout nebo Žíla z béčka.

Hostouň ve středu odjíždí na pětidenní soustředění do Kašperských Hor, další duel sehraje až v neděli 15. února v Praze na Motorletu.