„Jasně že tam byl rozdíl, ale pro nás to byl parádní trénink a my za něj Libiši děkujeme,“ řekl předseda Slovanu David Vedral.

Velvarským se zatím povedly případné posily. V minulých dvou zápasech o sobě dal rázně vědět střelec Šlégl (4 góly), velmi dobře se jeví také krajní záložník Schneider, který proti Libiši otevřel skóre. Rovněž bratři Pekové zatím trenéru Pavlu Janečkovi dělají příjemné starosti (Ondřej také skóroval), navíc se uzdravuje prověřený Rubeš. „Vše se rýsuje zatím dobře a těšíme se na sobotu, kdy si zahrajeme v Nymburce s driholigovou Vlašimí,“ dodal David Vedral.

Z gólů úterního večera zmíníme v pořadí třetí od Lukáše Pihrta. Ex-plzeňský Kladeňák (jako mladý hrál za kluby obou měst) k němu přišel jako slepý k houslím, když se na brankové čáře srazili gólman hostů s obráncem. Pihrt pak dával do prázdné, ale byla to odměna, že míč tak daleko sledoval a nevypustil.

Velvary – Libiš 5:0 (1:0). Branky: 32. Schneider, 49. O. Pek, 61. Pihrt, 70. Tung, 72. Valenta.

Velvary: Měsíček – Šimkovský, Drozda (65. Moltáš), Šustr (65. Drozda), Chábera (65. Valenta) – Havránek (65. O. Pek) – Pihrt, Kott, Schneider (65. Tung) – Vopat (65. Smetana) – Šlégl (46. Kafka).

Zimní běh Iva Domanského v Kladně. Vítězný Vít Hlaváč
Sportovec roku: nejsympatičtější Jedelská, u novinářů vládli Hlaváč a hokejisté
Velvary (v modrém) porazily v přípravě Český Brod 4:1. Nová posila Slovanu Tomáš Kott.
FOTO: Velvarské zkoušení, ale čtyři branky a první výhra