Kdo by před sezonou čekal, že po jedenácti kolech povedou tabulku fotbalové divize hráči Velvar! „Je to pro nás příjemné překvapení. Před sezonou jsem čekal, že bychom mohli hrát lepší střed,“ přiznal stoper Slovanu Michal Obrtlík.

Jeho tým těží ze skvělé defenzivy, což dokumentuje fakt, že za šestnáct vstřelených gólů byl odměněn třiadvaceti body! „Loni jsme branky dávali a body jsme neměli,“ usmál se zkušený obránce s tím, že letos vstřelili polovinu branek a bodů mají jako máku.

Dalším velvarským plusem je, že mají ve svých řadách kanonýra. Dominik Vašut vládne s osmi zásahy tabulce střelců. „Lepí mu to, ale jak jsem řekl, stavíme to na dobré obraně,“ podotkl Obrtlík.

V sobotu vyzkouší pevnost velvarské defenzivy Kladno, které má pouze o bod méně. Podle Obrtlíka má zkušené kluky, kteří prošli ligou. „Pomohou jim i Suchý, Hanzlík a Čížek, kteří se vrátili z Litoměřicka. Další mladí už divizi nějaký čas hrají. Může to být zajímavé utkání,“ řekl s tím, že oba soupeři si už prošli menší krizí.

Kladenští, ač také nebyli favority, vyhráli před dvěma týdny derby v Hostouni. „Sledujeme je stejně jako další soupeře. Vím, že v posledních dvou utkáních dali čtyři góly ze standardek a dva z brejků. Na to se snad dokážeme připravit,“ řekl Obrtlík, jenž byl na jaře u výhry jeho týmu na Kladně poměrem 1:0 (Müller).

„Budeme chtít zopakovat výkon s Ostrou. Když už jsme první, tak bychom nechtěli dopadnout jako Plíšková, která byla jedničkou jen tři neděle,“ dodal.

Na druhé straně hřiště je pamětníkem obou utkání krajní obránce Pavel Bartoš. Borec s téměř stovkou ligových zápasů na kontě ví, že je nečeká nic snadného.

„Opět nejsme favority, což nám vůbec nevadí. Před výsledky soupeře máme respekt. Můžeme jen překvapit,“ uvedl a podotkl, že zápasu bohužel nemá přát počasí. „Uvidíme jaký bude terén. Očekávám podobné utkání jako v Hostouni. Bude to hodně soubojové,“ řekl Bartoš.

Připomínáme rok staré utkání ve Velvarech:

Velvary – Kladno 0:4 (0:1). Branky: 4. Štoncner, 57., 75. Tóth, 66. Kroutil.

Velvary: Marek – Frohna (65. Dobiáš), Obrtlík, Ludvík, Chrobák – Budějský, Tenkl, Šalda, Dvořák (81. Brož) – Kratochvíl (46. Červený), Müller.

Kladno: Tesař – Bartoš, Veselý, Rada, Kalina – Pechr – Štoncner (79. Krsek), J. Procházka (84. Borák), T. Procházka (55. Tóth), Bořík (82. Růžička) – Kroutil (77. Nesládek).