Domácí se sice vrátil do sestavy Čurda, ale herně to pořád nebylo ono. Sice šli po zaváhání Šlégra do vedení zásahem Roučka, jemuž nachystal šanci Tichý, ale i jim bylo jasné, že nehrají podle představ. Velvarští hráči lépe kontrolovali míč, a že to s nimi nebude mít domácí parta jednoduché, bylo jasně od 50. minuty, kdy si Balcárek libově zpracoval míč na prsa a bombou levačkou vyrovnal.

Od té chvíle hosté byli už lepší a vytvářeli si šance. Šelicha ještě jasnou tutovkou zbytečně pohrdl, Letko trefil tyčku a trenér Vedral už ztrácel nervy, když Šelicha nahrál Balcárkovi, ale ten trefil místo brány zase Šelichu.


A tak klidně mohla vyhrát Hostouň, když trestný kop Motlíka neskutečně vyškrábl na tyč gólman Majtaník. A svůj tým vybičoval. V 73. minutě našel Klempt Šelichu a exligista se už znovu nemýlil.

„Myslím, že na výkonu domácích byly hodně vidět absence, které mají. My hráli docela dobře, i když z koncovky jsem ve druhém poločase málem vyrost a Šelicha si ze mě dělal ještě srandu," usmíval se kouč Velvar David Vedral.

Domácí lodivod Zdeněk Mužík se už na absence neodvolával, tým prostě nezahrál po několikáté v poslední době dobře. Nebránil, neútočil. „Myslel jsem si, že už nemůžeme spadnout níž, ale stalo se. Hráli jsme velmi špatně a jsem rozčarován. Přijdou změny," mračil se trenér, podle něhož by si hráči, jaké má k dispozici, měli být schopni aspoň dvě tři přesné přihrávky po sobě dát. „Doufám, že tohle bylo poslední varování, výsledek 1:2 je pro nás ještě hodně milosrdný. V Rakovníku snad předvedeme jiný výkon? doufá.