Oba branky sobotního duelu padly už v prvním dějství v době , kdy už měli hosté vyloučeného Chlumeckého.

Nejprve překonal brankáře Švejdu z pokutového kopu Budějský (13.), konečnou podobu dal výsledku Miroslav Müller (22.), jenž úspěšně zastoupil potrestaného kanonýra Vašuta.

"Není snadné se přes něj dostat do sestavy. Jsem rád, že jsem dal gól a klukům pomohl," uvedl vytáhlý forward s tím, že je těžké je porazit, když mají nejlepší obránce v soutěži, včetně brankáře Měsíčka.

"Ten je velká jistota. Myslím,  že by mohl klidně chytat druhou ligu. Přál bych mu to, rád bych se na něj díval v televizi," pousmál se s tím, že utkání bylo poměrně vyhecované tak, jak to k důležitému souboji patří.  

Útočník Vraného Kubík (v modrém) téměř ztracený míč našel mezi semickými stopery a vstřelil důležitý první gól.
Dvě stě diváků vidělo ve Slaném velký obrat Vraňáků



"Jsou jako my, také nic nevypustí, proto to byl docela hezký zápas," doplnil poslední velvarský střelec  končícího roku, jenž nepatří mezi hráče, kteří rolí náhradníka trpí.

"Člověk nesmí koukat na sebe, ale na to, co je potřebné pro tým," uzavřel.

Jeho gól padl po rohovém kopu. Dal jej hlavou potom, co Antonín Holub rovněž hlavou vrátil balon před branku.

Zkušený záložník ale zápas nedohrál.  Pět minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučený.  První byla za strkanici, druhá za faul.  

Zimní pauzu si tak o týden prodlouží. "V době prvního jarního mistráku stejně mám já i malá narozeniny," usmál se odchovanec Kladna a dodal, že soupeř se akorát hádal a remcal.

Rozlučka s podzimem se nesla v duchu slov známě písně o Velvarech a tolarech. Mimo jiné se v ní zpívá: jed jsem pil jsem hodoval jsem… Jen to hezké děvče by hráčům doma nejspíš neprošlo.

Béčko SK Rakovník porazilo Klobuky 5:2.
Klobuky sehrály otevřenou partii, na posílený Rakovník ale nestačily