Jediné, co se jim moc nepovedlo, byl samotný úvod, protože v 7. minutě Chrobák fauloval ve vápně Jindřicha a z následného pokutového kopu se nemýlil Hrdlička – 0:1. Hosté si však ani nestihli užít radost z vedení, aby hned minutu poslal Pavlíčka do brejku Müller a ten z nulového úhlu trefil za záda Vymazala – 1:1.

Pak se hra přelévala z jedné strany na druhou až do 26. Minuty, kdy utekl Budějský, v šestnáctce ho nedovoleně zastavil Gajdasz a stejně jako Hrdlička se ani Obrtlík ze značky pokutového kopu nemýlil a poslal domácí do vedení 2:1. Sen v realitu pak proměnil svým druhým gólem jak přes kopírák v 72. min. Pavlíček, který tak stanovil definitivní podobu výsledku – 3:1.

„Porazili jsme se sami. Sice jsme tady odehráli vyrovnaný zápas, ale prosadit se v koncovce proti zkušené obraně Velvar nebylo snadné. Až na úvod domácí zvládli zápas bez větších chyb a do ČFL tak postupují zaslouženě, k čemuž jim blahopřeji,“ uvedl trenér brosdký Zdeněk Šmejkal.

„Českobrodští nejsou v tabulce tak nahoře náhodou. Jsou výborní na míči i v kombinaci a proto jsem rád, že jsme jejich chyby dokázali potrestat a výsledkem toho je, že už dnes, tři kola před koncem ročníku, můžeme oslavit historický postup do třetí ligy,“ neskrýval radost kouč Slovanu Pavel Janeček.

Slovan Velvary – SK Český Brod 3:1

Branky: 8., 72. Pavlíček, 26. Obrtlík z PK – 7. Hrdlička z PK, rozhodčí Vrchota, žk 0:1, 270 diváků, poločas 2:1

Velvary: Měsíček – Šalda, Obrtlík, Ludvík, Chrobák (87. Mucha) – Tenkl (83. Stýblo), Budějský (85. Křtěn), Holub, Kalaš – Pavlíček - Müller (78. Nosek)

Č. Brod: Vymazal – Slicha, Marek, Hrdlička, Carda – Gajdasz (77. Hanzl), Michálek, Skořepa (64. Moravec), Suk - Fikejz, Jindřich

Mojmír Strachota st.