Velvarský kouč David Vedral řešil nepříjemnosti až před utkáním, když se zranil Letko, ve 20. minutě se udělalo zle stoperu Kůrkovi a poté odstoupil ještě Mucha. Nahradil ho kulhající Letko, nicméně Slovan už měl v té chvíli luxusní náskok 3:0.

Slánští se příliš báli, však také nastoupili bez ještě většího počtu stabilních hráčů A týmu (Herák, pracující Zíma a další dlouhodobě zranění hráči Hořejší, Mašek, Jochman a Cimrman). A to ještě trenér Cimrman byl rád, že nastoupili Mrština s Majtaníkem.

Ani to moc hosty neomlouvá za jejich výkon v úvodu duelu, kdy absolutně nestíhali. Havrdu pustili rychle do dvou tutovek, a zatímco při měli štěstí, při druhé už velvarský rychlík skóroval. A to už zvyšoval na 2:0, předtím se totiž hezkou ranou k tyči prosadil Mucha.

Nejhezčí moment utkání poté nabídl Klempt, jemuž spadl na prsa dlouhý centr a svého osamění ve vápně využil k nádherné střele za zadní tyč – 3:0.

Od té chvíle ale Velvary i vinou střídání hodně ubraly a Slaný se postupně zvedlo.

Ve druhé části bylo dokonce aktivnější a to brzy přišlo o vyloučeného Klusáčka.

Pomohl příchod důrazného a pohyblivého Nykla i zkušeného Volfa a hosté dokonce dvakrát skórovali. Nejprve Kubou a poté i Nyklem, nicméně vzadu pořád vyráběli obrovské chyby a inkasovali. Nejprve na 4:1 od Balcárka po brejku, vzápětí od Šimečka a poté si hosté dokonce dali vlastence, když Havrdovu střelu z úhlu tečoval nešťastně Kostovčík.

„Hráli jsme dobře, ale jen dvacet minut, pak už to po vynucených střídáních byla slabota. Slánští hráli naštěstí pro nás naivně a nebyli odvážní. Po přestávce už ano, ale měli jsme náskok a z protiakcí ho zvyšovali," těšilo domácí Davida Vedrala.

Hostující vedoucí týmu Milan Šúr byl strohý: „Utrpěli jsme další vysokou prohru, přestože byli domácí oslabení. Nicméně my také, těžko kádr lepíme dohromady."