Na kladenský trávník se po čase vrátí krajní záložník hostů Jiří Kabele, jenž si v modrobílých barvách zahrál i první ligu. „Tep se mi nezvyšuje, ale těším se, že se vrátím na Kladno, kde jsem nehrál od doby, kdy jsem odešel do zahraničí. Určitě se jim pokusíme vrátit podzimní porážku,“ uvedl odchovanec Motorletu, který není sám se sebou dvakrát spokojený.

„Očekávají se ode mne góly, což se mi moc nedaří. Možná to přijde teď. Důležité jsou však výsledky, k nimž doufám přispívám jinak, než góly,“ řekl jedenatřicetiletý fotbalista, který si během kariéry zahrál za dvanáct klubů!

Ilustrační foto.
Kam na sváteční fotbal plus výsledky

Vzájemná divizní bilance vyznívá pro Kladno, jež vyhrálo všechna tři utkání. To poslední podzimní 3:1. Vítězům tehdy výborně začapal Jaroslav Tesař, který bude stát mezi kladenskými tyčemi i v sobotu. „Je pravda, že odchytal dobrý zápas. Doufám, že se na sobotu špatně vyspí. Někoho asi pověřím, aby mu celou noc volal,“ culil se Jiří Kabele.

„Ať si klidně volají, mě nic neprobudí. Já se vyspím vždycky dobře. Od Jirky to je zbytečná snaha,“ smála se kladenská jednička s tím, že utkání pro jeho tým nebude tak výjimečné jako dřív, kdy hostouňské barvy hájilo víc odchovanců Kladna.

„Kluků, kteří vykopali divizi, už tam moc není. Osmdesát procent hráčů ani neznáme. Pro mě je teď Hostouň jen ambiciózní klub. Napětí to bude mít jen díky zvýšenému zájmu diváků a mezi hráči to asi tak vypjaté nebude,“ řekl Tesař a podotkl, že neví, kdo bude schopný nastoupit.

„Všichni v klubu dělají vše pro to, aby nás bylo do utkání, co nejvíc. Vymlouvat se na počet zraněných už nemá smysl, protože nás to provází od prvního kola,“ uvedl a dodal, že z tohoto pohledu je boj o druhé místo solidní výsledek.

O utkání bude zvýšený zájem i mezi fanoušky. Škoda, že jejich počet může ovlivnit prodloužený víkend. Jiří Kabele má řešení. Rodiny mohou vyvézt až v sobotu v poledne, do úterka pak budou míst dost času na zábavu. „Doufám, že přijdou a budou se bavit dobrým fotbalem,“ uzavřel.

Oba čeká premiéra na vrcholné seniorské reprezentační akci, ale jsou v odlišné pozici. Útočník Komety Martin Nečas dostane na mistrovství světa v Dánsku dostatek prostoru, s brněnským rodákem brankářem Dominikem Hrachovinou se počítá na post trojky.
Hokejové šílenství v Kladně pokračuje, baráž střídá světový šampionát