Doberákům vyšel proti Libušínu nástup do druhého dějství. Zkušený Jan Hrubý udělal během tří minut hned dvakrát radost svému tátovi Vlastimilovi na lavičce a Čechie vedla 2:0. Navíc brzy na to zaúřadovalo i mládí. Z Kladna získaný mladík Mačura zvýšil na 3:0, ale gólově plodné minuty nekončily.

Baník dostal do hry Fujdiar, ale za pět minut kopali domácí pokutový kop a Mertlík z něj jejich náskok pojistil.

Mol cup, 2. kolo: Slovan Velvary - Bohemians 1905 (0:2)
Klokani ve Velvarech splnili roli favorita, za postupem vykročili hned v úvodu

Výsledek překvapil, protože Libušín postavil většinu svých nejlepších hráčů Veselého, Müllera, Obradoviče, Abrhama a další. Chyběl jen střelec Kaválek.

Vinařice překvapily ještě víc. Využily toho, že Strašecí vyslalo na jejich trávník hlavně mladé hráče plus veterána Ducára, jenž ale brzy odstoupil. Chyběli ale Svoboda nebo bratři Mrázkové, Klíma i Bláha.

Vinařice šly do vedení těsně po pauze zásahem Štefka, ale v 88. minutě hosté Křížem vyrovnali. To už hráli domácí dvě minuty bez vyloučeného Zelenky (dvě žluté). Remízu ale uhájili a penalty patřily v poměru 5:4 jim.

Velká Dobrá – Libušín 4:1 (51. a 54. J. Hrubý, 60. Mačura, 71. Mertlík z PK– 65. Fujdiar), Vinařice – Nové Strašecí 2:1 PK (46. Štefek – 88. Kříž).

Sokol Hostouň - FK Mladá Boleslava 0:1 (0:1), MOL CUP (2. kolo) 16. 9. 2020
Výborná Hostouň potrápila favorita, kterého zachránil Drchal