V. DOBRÁ – SK RAKOVNÍK B 1:0 pk
Doberská Čechie opět neinkasovala, ale s konečným výsledkem spokojená není. „Asi na nás padla taková menší krize. Zápas byl naprosto vyrovnaný a konečná remíza je spravedlivá,“ přiznal domácí trenér Vlastimil Hrubý. Na obou stranách byly nějaké náznaky šancí, ale neprosadil se nikdo. Bod navíc získala Dobrá díky stoprocentně úspěšným střelcům a brankáři Červenkovi, který v rozstřelu zlikvidoval dva pokutové kopy.
„Příští týden ve Slaném bude naše nula ve velkém ohrožení,“ předpověděl před těžkým zápasem Hrubý.

SLANÝ B – DOKSY 2:5
V přímém souboji o druhé místo zvítězily Doksy překvapivě vysokým rozdílem. Hned z první akce uklidil míč k tyči placírkou Junek (3.), domácí nesrovnali z ideální pozice uvnitř vápna ani z penalty za faul Roučka, kterou sám dokeský gólman vyrazil.
Do pauzy se trefil ještě Větrovec po hezkém vybídnutí Samka a polovlastním gólem Hlava. Střela slánského Žahoura za stavu 2:0 pouze orazítkovala břevno. Další branku přidal Hlava po pauze technickou ránou levačkou na zadní tyč, a když zvýšil Škvára na 5:0 (55.), bylo hotovo.
Slaný korigovalo v závěru Zimou a Stiborem. „Včera jsme s vedoucím týmu Zdeňkem Urbanem vymysleli u chytré skleničky dobrou taktiku,“ se smíchem uvedl spokojený trenér vítězů Martin Škvára. „Výborně zahrál Ferreira, špatně nehrál vůbec nikdo,“ doplnil.
Domácí kouč Radim Vavroch litoval neproměněných šancí. „Hosté na rozdíl od nás měli dobrou koncovku, to asi rozhodlo, v poli to bylo celkem vyrovnané“ prohlásil.

BRAŠKOV – KLOBUKY 3:0
Domácí hned v úvodu nastřelili tyč, neproměnili brejk Hodou. Až poté se prosadil Jaroš po nacvičeném rohovém kopu (34.).
Také Klobuky měly v první půli nějaké možnosti, ale neuspěly.
„Měli jsme v půli vést o čtyři góly,“ byl přesvědčený lodivod Braškova Jaroslav Želina. „Druhá už z naší strany tolik povedená nebyla, až do druhé branky Žaluda jsme se trápili. Trochu jsem se bál vyrovnání,“ přiznal Želina. Žalud svojí premiérovou brankou po předchozím promáchnutí vymetl šibenici (79.), tečku za utkáním udělal Hrubý (90.) po samostatném úniku.
„Braškov byl jednoznačně lepší, nepustil nás za půlku, a víc bych se k tomu radši nevyjadřoval,“ doslova prohlásil trenér Klobuk Jiří Čížek. „S tímhle výkonem by mohl Braškov klidně hrát kraj,“ mnohoznačně dodal.

MŠEC – VRANÝ 4:1
Vranému vůbec nevyšel vstup do zápasu. Nabuzenější a pohyblivější domácí do 8. minuty dvakrát skórovali. Dlouhé nákopy na rychlostní typy mšeckých útočníků dělaly hostující obraně velké problémy. I třetí branka z penalty (26.) byla následkem brejkové situace.
„V kabině jsme si k tomu něco řekli, bylo to hodně o pohybu a přístupu, druhá půle už byla z naší strany lepší, ale Mšec určitě zvítězila zaslouženě,“ přiznal stále nedoléčený hráč hostů Libor Urban, účastný pouze v roli diváka. Čestný gól Vraného vsítil po rohovém kopu hlavou Soudek (64.).

JEDOMĚLICE – LUŽNÁ 6:1
V utkání mezi loni A-třídními Jedomělicemi a dosud nulovým nováčkem Lužnou byl znát rozdíl v kvalitě kádrů. „Konečně jsme si zápas pořádně užili, brzy jsme šli do vedení a ve vší úctě k soupeři musím říct, že jsme dnešek zvládli bez problémů. Byla to pohodová výhra,“ sdělil domácí špílmachr a kapitán Robert Nedvěd.
Do 14. minuty se prosadili Krivák a Horák, čtvrthodinová smršť na přelomu poločasů přinesla dvě branky Mrštiny, druhou trefu Horáka a gól Jalaghonii. Lužná snížila v úplném závěru.

TN. RAKOVNÍK B– ZLONICE 6:0
I přes branku obdrženou už ve 2. minutě mohly Zlonice do přestávky proti posílenému Tatranu celkem snadno otočit stav, ale dva samostatné úniky Samka ani brejk Demetera nezužitkovaly. Ke všemu špatnému ještě hosté podruhé inkasovali těsně před odchodem do šaten.
„Opět jsme selhali v zakončení. Druhý poločas byl z naší strany katastrofa, úplně odevzdaný. Rakovník nás v něm jasně přehrál,“ zhodnotil utkání o přenechání sestupové pozice trenér Zlonic Tomáš Smetana.


HOSTOUŇ B – UNHOŠŤ 1:2
Hosté přijeli bez gólmana, diviznímu útoku Šilhan – Trnka tudíž čelil hráč z pole Bodnár, jehož překonal pouze první jmenovaný (1:0). „Neočekával jsem, že z něj uděláme hrdinu. Naše koncovka byla jalová,“ povzdechl si kouč poražených Miroslav Supáček s tím, že potom, co hosté stav otočili, vloudil se do hry jeho týmu chaos. Soupeř navíc hrál dobře takticky a zdržováním brnkal domácím na nervy.
Jedna sázková kancelář vypsala na výhru hostů vysoký kurs 5:1. Hráče nedůvěra bookmakerů tak namíchla, že mezi sebou vybrali tisícovku, kterou vsadili na svoji výhru. A udělali dobře. Brali rovné čtyři tisícovky, které se budou hodit na rozlučku!

Text: Aleš MORAVEC, Jiří NAGY