Buštěhrad měl v sobotu parádní koncovky. S Lidicemi prohrával ještě deset minut před koncem 0:2, ale třemi góly průběh senzačně otočil a naštvaní domácí pak nezvládli ani bitvu o třetí místo. Slovanu v ní nedali ani gól a padli 0:2.

Finálový duel se dlouho vyvíjel lépe pro Kročehlavy. Vedly 1:0, ale v závěru dostal soupeř výhodu pokutového kopu a vyrovnal. Jenže penaltový rozstřel už patřil celku z východu Kladna a veze si domů pohár.

„Pro nás bylo zásadní vyzkoušet před sezonou mladé kluky a začlenit je do kádru,“ hodnotil trenér vítězů Josef Andrle. Podle něj byl jeho tým proti Slovanu lepší, vypracoval si více šanci a některé z nich je proměnili Zíb, Blanda a Matějka.

„Finále proti Buštěhradu bylo vyrovnané, šli jsme do vedení gólem Hanzlíka, ale po neproměnění dalších šancí soupeř vyrovnal. V penaltách jsme byli šťastnější,“ dodal Josef Andrle.

Výsledky: Lidice - Buštěhrad 2:3, Slovan - Kročehlavy 1:3. O třetí místo: Lidice - Slovan 0:2 Finále: Buštěhrad - Kročehlavy 1:1, pen. 3:1.

Fotbalová příprava: Kladno (v bílém) nečekaně vyhrálo na hřišti SK Slaný vysoko 7:1. Posila Kladna Říha
Fotbalové perličky z víkendu

V Hostouni Memoriál Jirky Kukelky odložila v červnu nepřízeň počasí, ale tuhle sobotu se nakonec klání uskutečnilo. Na hřišti v Hostouni se sešly tři celky a nejlepší byla nakonec sousední Dobrovíz.

Bylo to ale docela drámo, protože domácí béčko Hostouně se s Dobrovízí rozešlo smírně 2:2 (hostující Racocha zvrátil stav 0:2 dvěma trefami). Následně šlo o to, kolik porazí oba týmy třetího d party – oslabené Velké Přítočno.

Dobrovíz vyhrála 5:0 a bylo na Hostouni, zda využije toho, že ví, kolik potřebuje gólů k triumfu. Ale nevyužila toho, vyhrála „jen“ 4:0. Zajímavé je, že celé utkání odchytal bývalý ligový hráč a později opora Hostouně Tomáš Marek.

„Moc toho na něj nešlo, ale pomohl, protože jsme gólmana prostě neměli. Každopádně chci poděkovat všem aktérům turnaje za to, jak hezky uctili památku bráchy. Rivalita šla stranou, naopak jsme si fotbal užívali. Vím, že jsou dovolené, turnaj se překládal, o to víc všem děkuji, že dorazili,“ řekl pořadatel turnaje Karel Kukelka.

Výsledky: Hostouň - Dobrovíz 2:2, Dobrovíz - Velké Přítočno 5:0, Velké Přítočno - Hostouň 0:4.

Petr Blažej vedl seminář rozhodčích v Hostivaři.
Svoje rozhodčí Blažej chválí. Ale tvrdě kritizuje úbytek delegátů