„Snad tohle kluky nastartuje," věří jim bývalý spoluhráč Josef Bauer.

Vraný koně, jak si tým říká, tuhle výhru opravdu potřebovali jako sůl. A šli jí naproti od samého začátku. Jenže v první půli výtečně hrající Jalaghonia ani jednu ze tří velkých šancí neproměnil a Jaráb z trestného kopu mířil jen do spojnice. Domácí měli také jednu tutovku, ale výtečný Sailer míč do brány nepustil.

Po obrátce se bojovalo o každou píď trávníku. Není divu, domácí měli v tabulce jen o tři body víc a skoro tradičně jsou do boje o záchranu namočeni také – pro Vraný je naopak velká novinka.

Jako první se prosadily Semice v 60. minutě z pokutového kopu, podle hostů i televizního záznamu hodně přísně nařízeného.
Ale Vraňáci nevěšeli hlavy a v 70. minutě Chaloupka po centru Fujdiara nadvakrát z hranice vápna vyrovnal.

Obrovskou šanci pak zahodil Urban a zdálo se, že zápas skončí remízou. Jenže minutu před koncem se vydal krajní bek Maliňák při brejku až na hrot, tam byl sám před brankářem podkopnut a sudí Zuskin zapískal penaltu i pro Sokol, byť se ještě trochu zvláštně šel poradit s asistentem Kabylem a neudělil faulujícímu jasně červenou kartu. Kapitán Zelenka při exekuci penalty nezaváhal a hosté slavili zasloužené vítězství.

Po delším čase tak vracející se autobus s celou výpravou vítězně kroužil na hlavním slánském kruhovém objezdu.

„Nebudeme si lhát: vyhrát po tak strašné době je obrovská úleva. A chuť do práce bude větší. Na druhou stranu jedna vlaštovka jaro nedělá a nás čeká další souboj de facto o šest bodů proti Jílovišti," říkal trenér Vraného Jiří Pazdera, na němž byla úleva skutečně znát. „Fotbal děláme pro radost, která však přichází s úspěchy a ty nám chyběly. Nicméně dál jsme makali, nerozhádali se jako se to občas jinde stane a dočkali se. Teď musíme pokračovat," dodal Jiří Pazdera.

Video z utkání včetně inkrimovaného momentu z 89. minuty najdete ZDE