Diváci se ale během utkání moc nezahřáli, protože moc krásy nepobralo a plynulé kombinační akce byly na kluzkém terénu výjimkou.

„Soupeř se na něm o něco lépe pohyboval," poznamenal trenér vítězů Ivan Pihávek.

Jeho svěřenci v průběhu obou poločasů poměrně často zakončovali, většina střel však byla zblokovaná. To platilo také u první branky zápasu. Po ráně střelecky aktivního J. Procházky se dostal míč k Štoncnerovi, který svoji druhou jarní brankou otevřel skóre. Byla to první velká šance Kladna.

Hosté měli první větší příležitost až po změně stran a také skončila gólem. Po hrubce Suchého využil přečíslení v šestnáctce nejlepší střelec Litvínova Kodeš, jenž vstřelil svůj sedmý gól. Starší bratr mladičkého teplického ligisty hrál až druhý poločas, poněvadž měl v týdnu potíže se zuby.

„Situaci jsem podcenil. Chtěl jsem si to hodit kolem hráče a bohužel to nevyšlo," přiznal Filip Suchý.

Branka posadila Litvínov na čtvrt hodiny na koně. „Pak jsme ale vystupňovali tlak a s trochou štěstí jsem utkání rozhodli," prohlásil kouč Pihávek.

Vítězný gól zaznamenal Suchý, který po rohovém kopu přesnou hlavičkou napravil svoji chybu.

„Pomohl jsem si trošku rukama, proto jsem skákal sám," přiznal obránce Kladna a litoval, že nevyužil další možnosti skórovat ze vzduchu. Například ještě před gólem jednu jeho hlavičku zmařil pěkným zákrokem brankář Pilař.

Výhru domácích pečetil útočník Bořík, jenž po chybě obránců šel ze strany sám na kasu a tvrdou ránou k bližší tyči načal pátou desítku kladenských gólů. Také pro něj to byl druhý jarní zásah, jenž si za svůj výkon zasloužil.

Trenér Zdeněk Severočechů Zdeněk Kotalík řekl, že s výkonem mužstva je spokojený, s výsledkem nikoliv. „V momentech, kdy se rozhoduje, nám schází zkušenosti. Věřím však, že to časem přijde," řekl kouč, jenž do Kladna přivezl velice mladé mužstvo.

Kladno – Litvínov 3:1 (1:0).
Branky: 28. Štoncner, 82. Suchý, 90. Bořík – 53. Kodeš. ŽK: Dragoun, Koudelka, Macko. Diváci: 200.
Kladno: Tesař – Suchý, Pechr, Hanzlík, Kalina – Štoncner, Veselý (71. Růžička), J. Procházka, Šíma (66. Jung) – Bořík – Skořepa (85. Kraus.).