Hostouň využila toho, že vyšehradský kouč Veselý (ještě nedávno Benešov) šetřil některé opory. Na první gól Vegrichta ještě hosté rychle odpověděli, ale zbytek první části jim nevyšel a Hájek a Trapp dorážkou Kulhavého trestňáku do tyče dali domácím příjemný náskok 3:1.

Šokem byl pro hosty úvod druhé části, když v 15. vteřině Věchtík propálil gólmana Pelegriniho, jenže konec nebyl ani za stavu 4:1. Roman Veselý poslal dvě opory na hřiště a Rys s Čapkem se oba v rozmezí 65. a 75. minuty prosadili. Pak ale do utkání necitlivě zasáhl sudí Klupák. Nejdřív ublížil Hostouni nařízenou penaltou za souboj Dunderoviče s urostlým Kacafírkem, který z ní vyrovnal a na světě byla další vyšegrádská čtyřka.

V poslední minutě naopak hostouňský faul na hranici vápna nepískl a v protiútoku viděl ruku ve vápně hostů. Velepřísná penalta zápas rozhodla, Marek nezaváhal. „Ztratili jsme vysoké vedení, ale proti kvalitnímu soupeři, který navíc do kvality vystřídal. Zápas se musel líbit, padlo hodně branek, bylo tam hodně pohybu, mělo to grády. Škoda vyhroceného konce,“ trochu mrzelo trenéra Hostouně Zdeňka Haška. Penaltové momenty komentovat nechtěl. „Musel bych je vidět na videu, ale konec zápasu to každopádně pokazilo. Radost mi dělají mladí, kteří si ověřili, že to může jít,“ dodal.

Hostouň – Vyšehrad 5:4 (3:1). Branky: 8. a 46. Vegricht, 28. Hájek, 43. Trapp, 90. Marek – 19. Rataj, 65. Rys, 75. Čapek, 83. Kacafírek (PK).

SK Kladno (v bílém) vyřadilo z MOL Cupu Karlovy Vary, vyhrálo 2:0.
FOTO: Kladno postupuje, Vary odvezly i červenou