Stanislav Netolický bude svým spoluhráčům až do začátku května 2018 maximálně tak fandit, na hřiště se během utkání nepodívá. Tím posledním, co dvaadvacetiletý záložník na trávníku na dlouhou dobu předvedl, bylo vražení do o necelé dva roky staršího rozhodčího Lukáše Dohnala.

„Oběma rukama násilně, prudce mě udeřil do oblasti krku a hrudi, a tím mě srazil na zem," popsal v zápise rozhodčí, který utkání na to konto okamžitě ukončil.

Rozhodčí. Ilustrační foto.
Zmar Říčan. Místo výhry vražení do sudího a předčasný konec

Netolický se neudržel poté, co rozhodčí v závěrečných minutách mače nechal opakovat pokutový kop a vyloučil brankáře Říčan, který sice penaltu napoprvé chytil, ale podle sudích předčasně vyběhl o nejméně půldruhého metru.

Nejdříve šel vynadat asistentovi Zuskinovi, který na přestupek upozornil, a po udělení červené karty poslal hlavního k zemi.

„Po červené kartě do rozhodčího nějakým způsobem strčil," potvrdil Deníku inzultaci trenér domácích Robert Šindelář. Jeho klub přesto podal protest, především proti vyloučení brankáře, ale u komise rozhodčích nepochodil. Na jednání disciplinárky se zástupce Říčan nedostavil.

Jaroslava Rinnerová.
Jaroslava Rinnerová: Ženský fotbal? Vyvíjí se pomalu, ale už ušel kus cesty

„Červená byla oprávněná. A už vůbec to není důvod k napadení rozhodčího. Ten spadl a bouchl se do hlavy," komentoval případ člen disciplinární komise Slavoj Tichý.

Předseda FK Říčany souhlasí ve vyjádření pro středočeský Deník s trestem pro hráče, ale pozastavuje se nad finančním postihem pro oddíl. „Stala se chyba, hráč je zaslouženě potrestaný. To se nedělá, odsuzuji to a nechápu. Ale proč dávat pokutu, která je pro nás opravdu likvidační? Kdyby tam vběhl divák, nebo se událo něco mimo hřiště, tak to pochopím. Tady selhal jedinec," je přesvědčený Milan Čížek.

Incident je pro Říčany o to nepříjemnější, že se stal v závěru utkání, v němž poslední tým tabulky I. A třídy vedl o dvě branky a sahal po první jarní výhře. Kontumace utkání, kterou v takových případech nařizuje řád, naděje nováčka na záchranu ještě více srazila.

„Výhra by nás stejně asi nezachránila, ztráta už je velká. Snažíme se dohrát soutěž se ctí, ale bohužel se to nepovedlo," mrzí šéfa říčanského fotbalu.

Školy z Mělníka si došly pro postup.
Školy z Mělníka si zahrají o celostátní finále