Po pondělním tréninku proběhla v kádru účastníka ČFL první selekce. Nevejdou se  do něj Přibáň, Faktor, Houška a brankář Filinger. Mezi třemi tyčemi to naopak bude nově zkoušet Motyčka ze Slovácka, jenž společně si Sedlákem dnes zachytá proti klokanům.

„První dojem mám z něho dobrý," pochvaloval si asistent trenéra Karel Příhoda a poznamenal, že třetího gólmana ke Kolumbičovi a Sedlákovi stále  hledají. Vedle Motyčky je stále ve hře žižkovský Kolář a objevit se může ještě někdo jiný. Zem se prý slehla po J. Roučkovi, jenž je pracovně vytížený a pokud bude mít zájem, uvolní ho Kladno na hostování. '

V současnosti čítá kádr SK 24 hráčů, včetně čtyř Ukrajinců. „O dva rozhodně stojíme a možná tady budou i tři. Otázka ale je, jak budou moci plnit tréninkové povinnosti," uvedl Příhoda.

Už v neděli čeká SK 1. kolo poháru České pošty v Novém Strašecí. Bude to premiérový soutěžní test, do něhož nemohou nastoupit hráči definitivně nepatřící SK Kladno. Dobrá zpráva je, že se to podařilo v případě Zahálky (Teplice) a Vavřiny (Táborsko).  Do konce týdne se bude sportovní ředitel klubu Eduard Novák snažit stvrdit  příchody  Novotného (Motorlet), Procházky (Žižkov) či zmíněných Ukrajinců.

Novák se vyjádřil k případu Skořepy a Čížka, kteří o vlastní vůli trénují v Příbrami. „Příbram se nám sice ozvala,  její řešení je však pro nás nepřijatelné," uvedl s tím, že víc se zástupci příbramského klubu neozvali, a nejbližší budoucnost zmíněných mladíků je tudíž nejistá. ⋌