Hostouň, jako jediný z účastníků, přihlásila do turnaje dvě mužstva. Do skupiny B byl nalosován Sokol Hostouň „I“ (Hrnčíř – Mikeš, Nachtigal, Balej, Študent, Krejsa, Kratochvíl, Bříza). V úvodním klání dokázali kluci zvítězit nad drážďanským FV DD 06 Laubegast 2:0. Poté podlehli stejným poměrem FV Ottendorf-Okrilla 05 a v dalším utkání narazili na lipský FC Blau-Weiß. I přesto, že prohrávali již 0:2, dokázali v závěru brankami Baleje a Mikeše vyrovnat. Radost však nevydržela dlouho, pár vteřin před koncem vrátili vedení na svou stranu hráči Lipska.

Chuť si spravili dorostenci v dalším zápase. V českém souboji s ligovým FK Ústí nad Labem dokázali díky hattricku Mikeše vyhrát 3:2 a postarali se o jedno z velkých překvapení turnaje. Aby si zajistili jistý postup do semifinále, potřebovali v posledním zápase vyhrát nad Radebeuler BC o čtyři branky. Výhra nakonec byla „pouze“ nejtěsnějším poměrem 1:0, a tak se výběr Sokola Hostouň I rozloučil s turnajem již ve skupině.

Sokol Hostouň „II“ (Větrovec, Jansa, Hlaváček, Švejda, Čečetka, Frýdl, Máj, Pešek, Pechar) ve skupině A nezačal příliš dobře. Drážďanskému SV Sachsenwerk DD podlehl vysoko 0:6. Druhý zápas zvládli Hostouňští o poznání lépe. S domácím výběrem si připsali bod za remízu 2:2 (Čečetka a Jansa). Zlepšený výkon byl znát i v dalším utkání s mužstvem SpG Reinhardtsgrimma, bohužel na výborně hrajícího soupeře to nestačilo. Blízko bodům byli Hostouňští ve čtvrtém utkání s „pošťáky“ z Budyšína. Byli nebezpečnějším týmem, bohužel ani tentokrát nestálo štěstí na jejich straně a podlehli zásahem soupeře ze závěru.

Na body nakonec nedosáhli ani v posledním utkání s Radebeuler BC a uzavřeli turnaj s jedním bodem. „Nutno podotknout, že kromě úvodního utkání nebyli kluci v zápasech horší, ale vybrali si daň za nezkušenost s podobnými turnaji. Pro většinu hráčů to byla jedna z prvních zkušeností s halovým fotbalem, což se projevilo zejména zkraje turnaje. Naši hráči nehráli špatně, ale do hry se jim často vkrádaly návyky z velkého fotbalu. I když se nakonec neprobojovali do semifinále, v konečném zúčtování musím přístup obou mužstev hodnotit pouze kladně,“ řekl trenér Hostouně Zdeněk Nachtigal a nezapomněl poděkovat domácímu Heidenauer SV, který dokázal zorganizovat výborný a kvalitně obsazený turnaj.

Doplňme, že kromě Nachtigala vedl tým ještě Jan Vycpálek, vedoucím mužstva byl Lukáš Horníček. 

Dorost Sokola HostouňZdroj: Sokol Hostouň