Pak si ale hosté vybrali slabší chvilku. Během čtvrthodiny třikrát kapitulovali a z utkání bylo zničehonic drama, které trvalo jen pět minut, než ho ukončil pátým zásahem do domácí sítě střídající Tikovský. To už byli domácí v deseti po vyloučení Svozila.

"Je to příjemné, ale důležitější jsou tři body, které jsme urvali a málem ztratili," řekl k hattricku Jakub Hořejší s tím, že soupeř mohl i vyrovnat. Naštěstí letěl balon metr vedle.

„V prvním poločase jsme hráli dobře, druhý ale byl hodně divoký," uvedl střelec zápasu s tím, že se nechali strhnout k hře nahoru dolů. „Měli jsme hrát v klidu, když však situace na hřišti přímo vybízely k útočení," poznamenal.

Jeho tým přitom mohl svůj čtyřbrankový náskok ještě zvýšit, po jedné nevyužité šanci ale dali domácí z brejku Mrázem gól, který je nakopl. K neudržení byl hlavně kapitán Třešňák, jenž snížil na 2:4.

„Naháněli jsme ho ve třech, je úplně jinde, stejně jako jako Mráz, který nám dal ve Hvozdnici vždycky gól," řekl Hořejší a prozradil o čem se po utkání mluvilo. Buď přímo ve Hvozdnici, nebo v okolí, se má stavět nový stadion, na kterém by Povltavsko hrálo ČFL.

Slaný: Sedlák – Klusáček, Rada, Čablík, Zelenka – Kubaška (66.Tikovský), Galbavý, Hansl, Maroušek – Ahmed (59. Stožický), Hořejší.