Hostouňští trenéři Pihávek s Čurdou zase dali šanci hlavně mladým či zkoušeným hráčům, nicméně veterán Tomáš Marek v první půlce hrál a podle názoru zkušených to bylo na hře Hostouně hned pozitivně cítit.

Na vedení Dukly brzy odpověděl vyrovnávací trefou Hájek a ve druhé části začala Hostouň mnohem lépe. Radler trefil pěknou střelou břevno, pak už se ale další novin Brantl prosadil snadnou dorážkou po výborné akci Brejchy.

Další nadějné akce však zelenobílí, v jejichž sestavě se objevil i navrátilec z Rakouska Kamil Kulhavý (Hostouni vydatně pomohl k postupu do ČFL), nedohráli dobře, a soupeř v závěru trestal. Z penalty vyrovnal a ke konci potrestal chybnou rozehrávku rozborkou obrany a rozhodující trefou. Alespoň to nebylo 0:6 jako v zimě, kdy Dukla vyslala na Hostouň téměř A tým…

"Dukla je silná na balonu, jsou mladí a běhaví," hodnotil zápas záložník Robert Radler, který v úvodu přípravy naskočil v Kladně a nyní usiluje o místo v Hostouni. "Za Kladno jsem hrál spíše beka, tady mi místo v záloze sedělo víc. Celkově mi ale více vyhovuje Hostouň, v Kladně mi neseděly kvůli zaměstnání ani čas tréninků," řekl po utkání sokolovský odchovanec, který posledních několik sezon odehrál v nižších německých soutěžích.

Sokol Hostouň z.s. - FC Slavia Karlovy Vary a.s. 1:2 (1:1) Pen: 2:4, FORTUNA:ČFL, 10. 11. 2019
Hostouň zkoušela kvarteto noviců, prohrála po gólové parádě