Podzim končil hattrickem do sítě Tuchlovic a střelecký apetit neztratil ani na jaře. Marek Horel, jednačtyřicetiletá opora Českého lva – Unionu, přidal v odvetách dalších pět přesných zásahů, naposledy i s přispěním penalty dva do sítě Lhoty. Celkem jich má už sedmnáct – nejvíc ze všech.

„Je jak víno. Čím starší, tím lepší, v týmu má své místo. Za jeho zkušenosti a góly jsme rádi,“ chválil kapitán Berouna Martin Krčma zkušeného spoluhráče po jednom z jeho jarních představení, v nichž se stal ústřední postavou.

Docela jiné starosti než soupeření o korunu střelců má od druhého jarního kola Zdeněk Šenkeřík. Momentálně nehrající kouč Libiše laboruje se zraněním kolena. Zůstává tak na šestnácti gólech vystřílených v první polovině sezony.

„Pro mě osobně je teď nejdůležitější, abych se co nejrychleji uzdravil,“ vyhlíží svůj návrat na hřiště. Na ten by podle jeho slov mohlo dojít už brzy, byť od osudného duelu na umělce s Horkami ještě netrénoval.

Berounští fotbalisté přehráli na Máchovně Nespeky.
Marek Horel je ve svých letech doslova neuvěřitelný, smeká klobouk Jiří Počta
Vojkovice slaví postup do kraje, porazily Obříství.
Rebel Český pohár vstupuje do čtvrtfinále

Více než na pořadí střelců se pochopitelně upíná na umístění své Libiše.

„Celá soutěž bude až do samotného konce hodně zajímavá,“ tuší Šenkeřík.

Na úroveň někdejšího prvoligového útočníka se o víkendu vyšvihl i Bohumil Nádeníček. Po zimních odchodu zkušeného Mynáře snajpr číslo jedna v sestavě vedoucích Horek po dvou kouskách v závěru utkání v Tuchlovicích už zdvojnásobil svůj podzimní účet.

Do brány mu to padá nad vlastní očekávání. „Příprava byla z mé strany hodně slabá. Kvůli dovolené jsem měsíc neměl možnost potrénovat,“ prozradil.

S handicapem se musel vypořádat i v Tuchlovicích. Nebýt prázdné střídačky, zřejmě v poločase vystřídal. „Bolel mě úpon,“ objasnil. „Jsem rád, že jsem mohl pomoci týmu aspoň takhle. Zatím nám vše vychází a ještě dávám góly,“ zářil pak spokojeností.

Na rozdíl od předešlých zápasů, v nichž navíc pouze střídal, se úvalský Lukáš Vít (v modrém) dokázal proti Souši vymanit z obrany soupeřů a hned třikrát rozvlnil síť.
Vítova pohádka! Poprvé hrál divizi v základu, odměnil se hattrickem

Podobnou jarní produktivitou zahrnující rovněž i jeden hattrick se může pochlubit také Josef Galbavý. Forvard s ligovými zkušenostmi se v barvách Slaného trefil v odvetách už sedmkrát.

Celkově patnáct gólů má na kontě také další vyhlášený zakončovatel. Hvozdnický Lukáš Mráz ovšem prožívá spíše slabší období. Král střelců loňského ročníku středočeského přeboru se prosadil v jediném ze sedmi jarních startů, byť v dohrávce s Tuchlovicemi skóroval rovnou dvakrát.

Nejmladším členem elitní střelecké společnosti krajského přeboru je Jakub Trpišovský. Šestadvacetiletý útočník Poříčí vlétl do jara jako kometa, v úvodních třech kolech prodal svou rychlost či technickou vybavenost hned osmkrát.

Poté ho přibrzdilo drobné zranění, naposledy už ale znovu naskočil v základní jedenáctce na jaře zatím neomylné party z Posázaví. Patnáctý a případné další góly v sezoně jsou tak nejspíš jen otázkou času…

Nejlepší střelci KP (po 22 kolech): 17 – M. Horel (Beroun), 16 – Z. Šenkeřík (Libiš), B. Nádeníček (Horky), 15 – J. Galbavý (Slaný), L. Mráz (Hvozdnice), 14 – J. Trpišovský (Poříčí).

I. B třída, 14. kolo: Byšice - V. Borek (v červeném).
Byšice v Neratovicích propadly, dostaly šestku