Zuří i boj o záchranu.

TUCHLOVICE JEŠTĚ DÝCHAJÍ
Tuchlovice sice doma ztratily bod proti skvěle hrajícímu Poříčí, ale výhra 3:2 po penaltách je dál drží ve hře o záchranu, byť musí spoléhat i na pomoc soupeřů.

Nedávno tragická Dobříš, teď ale výtečné Poříčí. Poslední dva domácí duely Tuchlovic byly úplně jiné. Ale domácí odehráli i podle kouče Drahokoupila zápas na hranici svých možností a urvali aspoň dva body po rozstřelu. Penalty však byly k vidění už v normální hrací době.

První proměnili hosté Vosáhlem, ale po chvíli vyšperkoval Cabejšek krásnou akci přihrávkou Jalaghoniovi – 1:1. Po obrátce přes výborný výkon brankáře Pečonky Poříčí ještě jednou vedlo, když se trefil v 67. minutě Svoboda, ale za osm minut byl faulován Hejduk a Hajník kritickou chvíli při penaltě ustál – 2:2.

Rozstřel, to už byla výhoda domácích, protože Poříčí je v téhle dovednostní soutěži v kraji absolutně nejhorší. Prohrálo desátý rozstřel z jedenácti! Pečonka chytil už první penaltu, pak sice zaváhal Portužák, ale v šesté sérii Balík proměnil a střelu Janků vyrazil Pečonka.

„Penalty u nás nejsou loterií, ale nutným zlem," posteskl si trenér Poříčí Pavel Šimáček, zatímco domácí Dan Drahokoupil byl spokojen. „Kluci zápas oddřeli a se štěstím uhráli remízu. Navíc se povedl tah se zařazením Pečonky, zachytal skvěle. Pořád žijeme, ale musíme uhrát 35 bodů, tedy dvakrát vyhrát. Ve Vykáni to bude těžké, ale popereme se o to," dodal Drahokoupil.

ZLATÉ BODY TREFIL SNAJPR URBAN
Velmi důležitý záchranářský souboj svedl domácí Sokol Vraný s poslední Sázavou. Zatímco hosté okupovali s velkou ztrátou poslední příčku, domácí se po sobotní výhře Tuchlovic ocitli na předposlední pozici, a tak bylo jejich povinností vyhrát.

Začátek měli lepší hosté ze Sázavy, kteří hned z prvního rohu nastřelili břevno. „Nebáli se kombinovat, hráli velmi uvolněně. Dá se říci, že přesně takovýhle zápas jsem čekal," řekl o vývoji domácí útočník a také hrdina duelu Libor Urban.

Vranští úvodní tlak soupeře přestáli a právě Urban dokázal těsně před poločasovým hvizdem prolomit bezbrankový stav, když poslal centrovaný míč za záda hostujícího brankáře.

Po přestávce diváci neviděli příliš pohledný fotbal, a tak útočník Urban vzal ve spolupráci s Hadačem vše na svá bedra. Ve 48. minutě zvýšil na 2:0, čímž definitivně zlomil odpor soupeře.

,,Hadač mi poslal do vápna přesnou přihrávku, na kterou gólman nedosáhl. Já jsem už měl lehkou práci," komentoval druhou branku, která rozhodla o tom, že tři body definitivně zůstanou ve Vraném. ,,Druhý gól nám dodal klid, zbytek zápasu jsme si pohlídali," uzavřel hodnocení jediný střelec utkání.

ŠIMKOVI GÓL NEDALI. A UŽ JE DOST ZLE
Do Lhoty, která patří mezi týmy bojující o záchranu, přijel SK Rakovník. Ten soutěží proplouvá v polovině tabulky, přesto sáhl k odvolání trenéra Procházky. Zajímavostí byl pro diváky také návrat brankáře Martina Šimka, který v zelenobílém dresu ještě zažil postupové tažení Lhoteckých, tentokrát se ale vrátil v barvách hostů.

Do první půle vstoupili domácí velmi aktivně, jenže ani jednu ze tří vyložených šancí nedokázali využít. „Zápas bych shrnul jedním slovem – hrozné," neskrýval zlobu domácí trenér Petr Cais. První poločas tedy skončil bezbrankovým výsledkem.

Na první branku čekali fanoušci až do 58. minuty, když se prosadil hostující veterán Isteník. „Rakovník vstřelil gól po naší velké chybě, v závěru už jsme si nedokázali vytvořit šanci na vyrovnání," hodnotil výkon svého týmu Cais.

Neobvyklá situace nastala deset minut před koncem, když se právě ex-lhotecký Šimek zranil, a tak musel po zbytek zápasu hlídat hostující bránu útočník Červený.

Rakovník své vedení udržel a pod novým koučem Hertlem, který nahradil odvolaného Miroslava Procházku, dokráčel za třemi body. ,,Podali jsme zodpovědný a poctivý výkon. Tři body kluci chtějí věnovat Miroslavu Procházkovi," tlumočil hlas kabiny po své vítězné premiéře Rostislav Hertl.

DOBIÁŠOVA ABSENCE 
BYLA ZNÁT
Až na penalty vyhrály Velvary v Rejšicích. „Hráli jsme tužku a udělali z toho dva body," byl relativně spokojený předseda Slovanu David Vedral.

Hosté využili hned svoji první větší šanci, kdy Tenkl vysunul Dvořáka, jenž pěkně na zadní tyč prostřelil brankáře. Za čtvrt hodiny bylo vyrovnáno. Samešova krásná rána z 25 m zapadla za zadní tyč.

Ve druhé půli Velvary promarnily několik šancí a nakonec mohly prohrát. Rejšický hráč šel totiž sám na Prokeše, jeho klička však byla příliš dlouhá.

V penaltovém rozstřelu byli hosté stoprocentní, přičemž Prokeš jeden pokus lapil a jeden poslal soupeř vedle. Rohodující penaltu proměnil Budějský.

STŘELEC TRNKA POUZE KORIGOVAL
Hostouň na jaře téměř stoprocentní celek Ostré sice trápila, ale branku dal jen Trnka a to až za stavu 2:0 pro domácí. V závěru hosté propásli velkou šanci, remíza by podle Jaroslava Trnky byla spravedlivější.

Šlágr jara se hrál před 330 diváky. Domácí vyhráli půli díky trefě Málka, deset minut po pauze zvýšil Müller.
Velvary sice v Rejšcích vyhrály, ale až po rozstřelu a získaly tedy dva body. Ztrácejí teď na Hostouň tři, do konce schází dvě kola.

Celek od letiště tedy má stále vše ve svých rukách, ale už nesmí ani jednou odejít ze zápasu bez bodu, protože má horší bilanci vzájemných zápasů s Velvary. Ostrá už má postup jistý.

Do divize mají zajištěný postup dva týmy, ale nakonec jich může být klidně i víc – pokud se někdo z týmů z vyšších soutěží rozhodl dobrovolně sestoupit. Hodně se o tom spekuluje.