Masové rolády

Budeme potřebovat:

  • 3 kuřecí prsa (asi 600 g)
  • 250 g pečeného boku
  • koření na kuřecí maso, může být lehce pikantní
  • sůl
  • 3 lžíce kremžské hořčice
Asijská pikantní rýže s pečeným bokem
Kousek Asie. Pikantní rýže s pečeným bokem nadchne snadnou přípravou

Postup:

1. Každé kuřecí prso podélně prokrojte, abyste zvětšili jeho velikost. Prokrojit byste měli přibližně v polovině výšky kuřecího prsa, ostrým nožem. Nedokrojte až do konce, aby zůstalo prso spojená a vám tak vznikne široký plát masa.

2. Ten naklepejte paličkou na maso, osolte a opepřete.

3. Namažte hořčicí. Můžete použít i oblíbené koření na kuřecí maso. Výborná jsou třeba sušená rajčata s česnekem a bazalkou nebo pikantní koření s pepřem a chilli.

4. Celou plochu masa zaskládejte plátky pečeného boku. Pevně zarolujte, utahujte a kolem hotové rolády naskládejte tenké plátky pečeného boku.

5. Opatrně zafixujte kuchyňským provázkem nebo párátky.

Butter Chicken
Hledáte oběd, který si všichni zamilují? Vyzkoušejte butter chicken

6. Dejte opékat na pánev s troškou oleje. Opečte ze všech stran, dozlatova. Nechejte na pánvičce, pokud ji můžete dávat do trouby nebo přendejte do pekáče s víkem.

7. Přiklopte víkem a dejte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte 40 minut.

8. Vyndejte z trouby, zbavte roládu provázku nebo párátek. Nakrájejte na plátky a podávejte s libovolnou přílohou. Já jsem k roládě upekla domácí housky.

Alena Elly Kolaříková, autorka blogu Bohyně kuchyně, má tři děti, práci a koníčky, ale nechce sebe ani rodinu šidit na jídle. Naučila se tedy vytvářet chutná a na pohled krásná jídla, u nichž nemusíte trávit hodiny v kuchyni, ale která jsou většinou hotová do třiceti minut. Na svém kontě má dvě Božské kuchařky. Její recepty můžete sledovat i na Instagramu.