„Plchovský areál se nám moc líbí, byla to pro nás volba číslo jedna. Výhodou zde je možnost stanování, v případě nepříznivého počasí pak využití sálu či zbrojnice. Areál je navíc dobře vybavený pro hasičský sport, takže jsme si s sebou mohli vézt jen hadice a čerpadlo. Vše ostatní nám bylo zapůjčeno,“ vysvětlila s poděkováním vedoucí lhoteckého mládežnického kolektivu Barbora Kobersteinová.

Mladí hasiči si v Plchově užili různorodou zábavu. Děti byly rozděleny na čtyři věkově namíchané skupiny, přičemž každá z nich dělala daný den jinou činnost. Jednalo se o trénování na závod požárnické všestrannosti (ZPV), malování mapy s dosazováním topografických značek, pomáhání s úklidem a přípravami nebo službu v kuchyni.

„Jeden den jsme si vyzkoušeli požární útoky, ty nejmenší děti z přípravky se pak připravovaly na soutěž Plamínek. Podnikli jsme také pěší výlet do národopisného muzea ve Třebízi. Jeden den jsme se byli koupat na přírodním koupališti v Srbči,“ popsala Kobersteinová.

Jako sportovní přípravu na blížící se domácí závod, který se ve Lhotě koná 14. září, ovšem soustředění lhotečtí hasiči nebrali. „Nechtěli jsme pilovat sportovní výkony. Spíše jsme se chtěli po prázdninách vidět, více stmelit kolektiv. Zdokonalovat naše sportovní výkony začneme až od prvních tréninků,“ dodala vedoucí.

Tým HZS Středočeského kraje na 48. Mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu na Městském stadionu v Ústí nad Labem.
Na mistrovství republiky byli středočeští hasiči pátí. Od začátku do konce
Hasiči Braškov
Braškovští mladí hasiči mají za sebou první dekádu