Sbor dobrovolných hasičů se potýká s nedostatkem vedoucích mládeže. „Ještě před rokem jsme měli přípravku, mladší žáky, starší žáky i dorostence. Jenže věk nezastavíš, a tak nám část vedoucích odešla. Musel se proto snížit i počet našich mladých hasičů. Měli jsme i přes šedesát mladých hasičů, nyní jich je asi pětadvacet,“ uvedl pro Kladenský týden starosta sboru a vedoucí mládeže v jedné osobě Lumír Štanc.

Podle něho lidé, kteří by vedli mládež, zkrátka nejsou. Jde o práci zodpovědnou, časově náročnou a navíc neplacenou. Málokomu se do toho chce.

Ale blýská se na lepší časy. Sbor si totiž ve vlastních řadách vychovává nové vedoucí. „Máme už dva osmnáctileté vedoucí, kteří prošli sborem jako děti, tudíž je velký předpoklad, že tuto činnost budou vykonávat i nadále se zapálením pro tento sport. Dále k nim máme dva instruktory, rovněž z řad bývalých absolventů,“ řekl starosta.

S dostatečným množstvím vedoucích a instruktorů by podle Štance mohli dobrovolní hasiči ze Stehelčevsi v budoucnu zase zvýšit počet mladých hasičů.

Hasiči z Poštovic chystají dětský karneval i svůj ples
Hasiči z Poštovic chystají karneval a ples
Pcherští hasiči v roce 2017 při přebírání nového vozidla.
Hasiče ze Pcher čeká náročný víkend