Spekulovalo se o zájmu šestice týmů, mezi kterými byl například i Pittsburgh Penguins, tedy klub, kde Jágr začínal před téměř třiceti lety svoji velkolepou zámořskou kariéru. Zájem údajně měli i montrealští Canadiens či nováček z Las Vegas. Tyto spekulace se však nepotvrdily a Jágr míří do Kladna.

'Jágr opustil waivers a pravděpodobně míří do Evropy'Zdroj: Twitter TSN

„Jsem vděčný Flames, městu a fanouškům, že mi poskytli tak skvělé prostředí. Nyní se těším na pokračování sezóny na Kladně,“ prohlásil Jágr na oficiálním webu NHL.

Také Rytíři na svých stránkách už potvrzují, že Jágr je připravený na návrat do Česka a chce pomoci Rytířům k návratu do extraligy. "Aby za nás mohl nastoupit, musíme splnit všechny úřední náležitosti do posledního lednového dne, kdy podle regulí Českého svazu ledního hokeje končí přestupní termín,“ uvedl tiskový mluvčí Rytířů Kladno Vít Heral.

Kdy Jágr nastoupí za Kladno zatím jasné není. Jasno by dle slov Herala mělo být v řádů hodin či dnů.

Podle asistenta trenéra a někdejšího Jágrova spoluhráče z Kladna i reprezentace Pavla Patery je na příchod brzy šestačtyřicetiletého velikána v kabině vše nachystáno. „Hráč jeho kvalit nám strašně moc pomůže. Varianty na jeho zařazení do sestavy máme samozřejmě připravené."

Jaromír Jágr míří do Kladna. Potvrdil to i klub na twitterovém účtu. Zdroj: Twitter HC Rytíři KladnoZdroj: Twitter HC Rytíři Kladno

Držitel prestižní Hartovy trofeje pro nejužitečnějšího hráče NHL z roku 1999 se v této sezóně objevil v dresu Calgary ve 22 zápasech a připsal si jeden gól a šest asistencí. Zda svojí sbírku bodů v NHL - která je momentálně na úctyhodném čísle 1921 - rozšíří, tak zatím není jasné.

Regule ČSLH ukládají, že hráč musí startovat v průběhu sezóny alespoň v 15 zápasech, aby mohl zasáhnout do baráže o extraligu. Pokud by chtěl Jágr přemýšlet o tom, že Kladno dovede zpět mezi českou hokejovou elitu, musel by nastoupit již v sobotu na ledě Benátek.

Pokud by nastoupil později, musel by se spoléhat na situaci, ve které play-off nebude pro Rytíře procházka růžovým sadem a nezvítězí v nejkratší možné době, tedy ve čtyřzápasových sériích čtvrtfinále a semifinále play-off.

O tom, kdy Jágr nastoupí ve svém "novém" působišti vás budeme nadále informovat.

Jakub Štěpánek, Rudolf Muzika

Slavnostní zahájení her VIII. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky v pardubické Tipsport Areně.
Olympiáda dětí a mládeže odstartovala. Středočeši při nástupu oslnili oblečením
Ilustrační foto
Skalp Zbuzan zařídil Pavlíček