„Jsou to pro nás důležité body, ale nepodali jsme dobrý výkon a klukům jsem hned v kabině řekl, že hráli na čtyřicet či padesát procent svých možností," konstatoval po utkání kouč Drahomír Kadlec.

Most v Kladně doplatil na ještě horší koncovku, než mělo Kladno. Severočeši sice herně zvládli lépe hlavně první polovinu duelu, ale gól nedali a naopak už v první části inkasovali po ráně Štěpáníka. Ve druhé části zavelel k náporu Kladna obránce Kudela. Skvělý průnik od vlastní brány ještě gólem nezakončil, ale za chvíli po buly Hnízdila bombou zvýšil na 2:0.

Jenže hosté rychle korigovali z přesilovky, a tak byl duel dramatem až do konce. Šance pršely na obou stranách, ale trefil se až Hnízdil při power-play Mostu.

„Přizpůsobili jsme se jejich plácání a nevyužili našeho pohybu a rotací. Nebyli jsme ve své kůži. Jako kdyby tam dolehla nějaká nervozita, že už se o něco hraje. Přitom ještě o tolik nejde. Snad to bude pro kluky ponaučení do zbylých tří zápasů skupiny," zadoufal Drahomír Kadlec.

Kladno – Most 3:1 (1:0, 1:1, 1:0). Branky a nahrávky: 8. Štěpáník (Dědič, Špaček), 25. Kudela (Hnízdil), 45. Hnízdil – 26. Hulín (Procházka).