„Mluvili jsme o tom do půlnoci. Nelíbila se mu slabá agresivita a bylo podle něj vidět, že mužstvo nehraje týmově a málo bojuje. Více bylo vidět, že mužstvo nehraje týmově a málo bojuje. Více bylo vidět JÁ než MY," přiblížil manažer Rytířů Václav Bartoš debatu se slavnou osmašedesátkou.

Nicméně oba se shodli, že na razantní změny čas ještě zbývá. „Máme před sebou Spartu a Plzeň. Mužstvo v přestávce hodně tvrdě trénovalo a my věříme, že ještě svůj potenciál neukázalo a že se tak brzy stane. Opakovat Liberec už nechceme," říká jasně Bartoš.

S Jágrem se ocitli v nezáviděníhodné roli. Klub po letech strádání, kdy si mohl dovolit jen minimum TOP hráčů s vysokou smlouvou, nyní ekonomicky vyrostl.

Jágr jako jeho hlavní tvář táhne, silní partneři naplnili klubovou kasu.

A tak se povedlo vybudovat tým, jaký tady nebyl od 90. let.

Jenže na jména se hokej nehraje a jako by to Kladno nevědělo. I s bezejmennými většinou soutěž zachránilo a šlo dál a dál. „Fungování klubu nás skutečně netrápí, bohužel jsou to sportovní výsledky A týmu," přiznává Bartoš.

A přiznává i to, co naznačil ve středu večer trenér Zdeněk Vojta, ve hře jsou hráčské změny. Po Liberci o nich konkrétně mluvit nechtěl, prý zatím nehovořil právě s Václavem Bartošem, který byl čtyři dny v zámoří za Jaromírem Jágrem.

„Osobně jsme spolu nemluvili, ale jinak samozřejmě komunikujeme. S hráči také a oni i trenér vědí, jaká jména jsou ve hře. Já je říkat určitě nebudu. Chceme, aby měli klid na svůj výkon, opravdu nás čekají v rychlém sledu ještě dvě utkání," odmítl Bartoš.

Fanoušci jsou konkrétnější. Pokud je ve hře trejd, pak za kvalitu budou muset Rytíři nabídnout také kvalitu. A nejhlasitěji se mluví o Milanu Douderovi, byť tenhle mladíček hraje výtečně a dostal se i do reprezentace.

Jenže má to háček, Douderův agent se zdráhá podepsat novou smlouvu, která vyprší po sezoně. V praxi to značí, že nadějný bek odehraje za Kladno nějakých třicet zápasů a pak odejde. V tom případě už trejd nesmyslně nevypadá.

„Když se Milan uchytil loni v A týmu, nabídli jsme mu prodloužení smlouvy, ovšem jeho agent nesouhlasil. V létě jsme mu nabízeli další smlouvu, protože si myslíme, že by ještě z Kladna odcházet neměl, na vydělávání velikých peněz podle nás má ještě chvíli čas. Opět jsme se nedohodli, přesto budeme jednat znovu, o Douderu samozřejmě stojíme," dodal Václav Bartoš.