Právě Doudera Havířov dobře zná, po přestupu z Kladna do Třince ho sem Oceláři nechávali chodit na rozehrání. Naopak za Kladno, kde mladší z dvojice šikovných obránců vyrůstal, ještě nikdy v mužích nenastoupil. Po sezoně 2013/14 ho koupil Třinec právě i s Milanem Douderou, Lukášovým starším bráchou.

Nicméně na rozdíl od Milana se nyní dvaadvacetiletý Lukáš zatím tolik neprosadil na pořádnou šanci v extralize čeká. V posledních dvou letech sice už v Litvínově pravidelně hrával, ale letos začal jako náhradník.

Kladnu by měl ale v těžké chvilce citelně pomoci.

Rytíři by totiž po dvou porážkách, kdy proti Slavia a Vsetínu vybojovali jediný bodík, potřebovali zabrat a uhrát tři body. Havířov má ale velmi slušný kádr, v němž hraje prim výborný brankář Stezka. V obraně hrají prim Bořuta či Ukrajinec Lytvynov, do útoku se povedlo přivést dlouholetou hvězdu bohatého Třince Martina Adamského. A také vítkovického Romana Szturcze. Velmi nebezpečnými střelci jsou také navrátilec Kotala či ex-budějovický Dochtor.

Zápas bude zřejmě v Kladně posledním, který bude moci sledovat více než 1000 diváků - alespoň na nějakou dobu. Vládní omezení má počty fanoušků v uzavřených prostorech snížit právě na tisícovku. Už nyní klub bude muset zavřít fanklubem oblíbený prostor na stání a všichni diváci, kteří mají už koupené permanentky na stání, dostanou u pokladen vstup k sezení.

HBC Kladno – TJ Snack Dobřany 6:3,  Extraliga hokejbalu 19. 9. 2020
FOTO: Dohrávka s Kovem bude rozlučkou kapitána Špačka