Úvodní minuty zápasu působily značně ospale. Přesto i z nenápadné akce dostal puk za domácího brankáře Dolejše kladenský Svedlund. Puk vyletěl tak rychle zpět z branky, že rozhodčí se nejprve zdráhal gól uznat, po krátké poradě ale své rozhodnutí přehodnotil a posvětil kladenské vedení.

Hosté se ale neradovali dlouho. Po necelé minutě dobře vystřelil Jáchym, Brízgala puk neudržel a na následnou rychlou kombinaci domácích už neměl nárok. Domácí srovnání nakoplo a netrvalo dlouho a šli do vedení Matějíčkem. Brízgala si sice stěžoval, že byl zalehnut domácím kapitánem Zdeňkem, ale nebylo mu to nic platné.

I podruhé v utkání mohlo být rychle vyrovnáno, když unikl ostrostřelec posledních zápasů Zikmund. Rozezvonil však pouze brankovou konstrukci za Dolejšem, což bylo pro vývoj zápasu dost zásadní.

Jaromír Jágr si v Třinci zatrénoval s místní mládeží a oznámil, že jeho start na led se odkládá.
Jágr: Skončit? To by bylo moc jednoduché, ne?



Ani druhá perioda nepřinesla atraktivnější hru. Fanoušci mohli sledovat šance prakticky jen při přesilových hrách. A právě při vyloučení Nashe Brízgala neudržel kotouč před důrazným Kankem a domácí tak mohli slavit třetí trefu.

Šanci na snížení měli ve druhé třetině postupně Zelingr, Zikmund a Vampola. Ani jedna však nedělala spolehlivému Dolejšovi větší potíže. Naopak naštěstí pro Kladenské ve velké šanci přeskočil puk Zdeňkovi.

Po přestávce se domácí definitivně uklidnili, když střelu Kanka Brízgala sice zasáhl, puk se mu ale překutálel přes rameno a pohodlně doklouzal až za brankovou čáru. Zanedlouho slavila i hrstka kladenských příznivců. Puk se dostal k před brankou stojícímu Hajnému, který naservíroval přihrávku Vampolovi. Pro toho vstřelení branky už bylo snadnou prací.

Příležitost ještě více zdramatizovat zápas promrhal Zikmund, který mířil pouze mimo a po čtyřech duelech v řadě se tak gólově neprosadil. Ani odvolání brankáře hostům nepomohlo, ba naopak. Rozehrávku domácích zachytil Káňa a obloučkem trefil prázdnou bránu. "Od nás to byl špatný výkon. Sice tam byly slušné pasáže, kdy jsme se zvedli a vypadalo to dobře, ale pak zase přišla hrubá chyba. Prostě jsme neodehráli celých šedesát minut," litoval jeden z koučů Kladna David Čermák.

Trenéři nemohli počítat s dalšími marody Redlichem a Jelínkem, museli tak hrát na devět útočníků, leckdy hodně nezkušených. "Nejen jen tihle dva, ale hned šest útočníků, což už je zásah do sestavy. Jelínek musel odjet s horečkami, u Rédi uvidíme, zda ve Vsetíně bude moci hrát. Bylo to těžké, hlavně když přišlo ve druhé třetině dost vyloučení a my točili pár hráčů. Ale v sezoně se tohle stát může a my se s tím musíme poprat," dodal Čermák.

Útočník Jakub Hajný litoval, že Kladno neudrželo v úvodu déle vedení. "Zrovnna naše lajna dostala dva rychlý góly a už to bylo těžké, zvlášť na Moravě," řekl a na únavu omezeného počtu hráčů si rozhodně stěžovat nemínil. "Podle mě je to naopak, měli bychom být v tempu, v tom potíž není. My musíme tenhle zápas hodit za hlavu, dojet na Vsetín a tam vyhrát," doplnil.


Ve středu hraje Kladno právě ve Vsetíně.

HC RT Torax Poruba 2011 – Rytíři Kladno 5:2 (2:1, 1:0, 2:1).

Branky a nahrávky: 10. Jáchym (Urbanec, Jankovský), 12. Matějíček (Urbanec), 28. Kanko (Káňa, Jáchym), 42. Kanko (Jáchym, Jankovský), 58. Káňa – 9. Svedlund (Vildumetz, Kaut), 47. Vampola (Hajný). Rozhodčí: Kašík, Koziol – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváků: 375.

Poruba: Dolejš – Dundáček, Ovčačík, Urbanec, Matějíček, Adam, Čypas – Vymazal, Hudeček, Illéš – J. Káňa, Zdeněk, Ollender – Jankovský, T. Jáchym, Kanko – Fojtík, Baláž, Toman – Pytlík

Kladno: Brízgala – Nash, Zajíc, Říha, Kehar, Zelingr, Hořava, Veber – Kubík, Vampola, Zikmund – Svedlund, Kaut, Vildumetz – Hajný, Filip, Š. Bláha.

Kladno - Frýdek-Místek, navrátilec Brendon Nash čistí prostor
Přetahovanou s Frýdkem rozhodl parádním sólem Vampola



Jan ŠEJHL